Home » Lacuna Coil naar 013 Tilburg

Lacuna Coil naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
113 views 1 minuten leestijd

Het is ons altijd een raadsel geweest waarom Lacuna Coil nog steeds als een gothic metalband te boek staat. Tuurlijk, de Italiaanse band onder leiding van frontman Andrea Ferro en frontvrouw Cristina Scabbia is ooit begonnen als symfonische band, maar hebben zich toch flink doorontwikkeld. Inmiddels maken ze al meer dan 10 jaar kontenschoppende alternative rock en metal, met natuurlijk nog steeds ruim baan voor de toetsen van mede-oprichter Marco Coti Zelati. Dus echt gothic metal? Dat zijn ze volgens ons allang niet meer.
Hoe het ook zij, dit jaar verscheen het nieuwe album ‘Delirium’ op Century Media. Een album wat een stuk harder en agressiever is dan eerder werk en iets meer de metalhoek lijkt op te zoeken. Vandaag is het exact 10 jaar geleden (oke oke, plus 4 dagen) dat onze favorieten Italianen in 013 stonden. Hoog tijd om ze vanavond weer naar Tilburg te halen voor een exclusieve Nederlandse show!
Als support hebben we de Deense heavy rock/metal band Forever Still, onder leiding van rockchick Maja Shining. Lacuna’s Coil landgenoten Genus Odinis Dei (aka G.O.D.) openen met hun symfonische deathmetal.
Tijdschema (onder voorbehoud)
19.00-19.30 G.O.D.
19.45-20.15 Forever Still
20.45-22.00 Lacuna Coil
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00