Home » Lalma: van dance naar black metal

Lalma: van dance naar black metal

door Filip van der Linden
411 views 1 minuten leestijd

Wie al eens naar België afzakt voor een mainstream festival, kent vast Arsenal. Niet meteen een band die je vaak op Rockportaal tegenkomt. John Roan is al meer dan 20 jaar de ene helft van Arsenal. In die band mixt hij pop, hiphop en wereldmuziek tot dansbare hits als Mr Doorman en Melvin. In een nieuw project waagt hij zich nu aan black metal of metal met sterke invloeden van black metal. Dit nieuwe project heeft Roan lalma gedoopt en het aankomende album is onder andere een eerbetoon aan de/zijn moeder.

Lalma is volledig het geesteskind van John Roan. Voor de plaat werkte hij samen met Brent Vanneste en Joris Casier van Stake en met Stephane Misseghers van dEUS en Stefan Bracke van Audiotheque, die ook ineens de productie op zich namen. De mastering en stem-mixing werd gedaan door Jack Shirley. Die zou je kunnen kennen van bekende metalbands als Deafheaven, Downfall Of Gaia en Wolves In The Throne Room, maar hij is ook kind aan huis bij heel wat stevige Belgische bands: Oathbreaker, Wiegedood, Amenra, Soul Grip, Living Gate en Doodseskader.

Er wordt druk gewerkt aan de samenstelling van een live-band voor lalma, maar ondertussen kan je al luisteren naar de eerste single. Op The Realm hoor je duidelijk invloeden van atmosferische black metal (beetje Wiegedood en Emperor), met cleane vocalen. Nu ook weer niet zo clean als bij Arsenal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00