Home » Landmarq – Origins, A Landmarq Anthology 1992-2014

Landmarq – Origins, A Landmarq Anthology 1992-2014

door Edwin Knip
160 views 2 minuten leestijd

Landmarq frontEen samenvatting van 25 jaar muziek op 2 cds is bijna een onmogelijke opgave. Prog-rockers Landmarq kunnen deze opdracht zonder probleem uitvoeren.
Opgericht in 1990 en op weg naar het 25-jarig jubileum in 2015 is het tijd voor een anthologie.  Vaste krachten vanaf het begin zijn drummer Dave Wagstaffe, bassist Steve Gee en gitarist Uwe D’Rose. De huidige toetsenist is Mike Varty. De eerste drie albums zijn opgenomen met zanger Damian Wilson (Treshold, Maiden United, Rick Wakeman & the New English Rock Ensemble), na zijn vertrek werd zijn plek ingenomen door Tracy Hitchings. In 2002 werd er bij haar kanker ontdekt, maar die heeft ze overwonnen. De cd is in twee delen opgesplitst, cd 1 omvat de Tracy Years, nummers van Science Of Coincidence, Thunderstruck, Aftershock en Entertaining Angels. Als extra nummer staat er een geheel nieuw nummer op, met de titel Origins. Cd 2 omvat de Damian Years, nummers van Solitary Witness, Infinity Parade en The Vision Pit. Voor de fans niet veel nieuws onder de zon, maar voor de eerste kennismaking met deze band een geweldig overzicht. Het vertrek van Damian Wilson is van invloed op de muziek, op de eerste drie albums zijn de gitaarpartijen nadrukkelijker aanwezig dan na zijn vertrek. De latere albums leggen meer de nadruk op de toets-partijen. Het valt op dat de band live geen steek laat vallen, het klinkt net zo strak als de studio opnames.
Nummers worden af en toe flink uitgesponnen, maar vervelen geen minuut. Nummers als Forever Young, Ta Jiang en Turbulence moeten zeker genoemd worden. Bijna tweeëneenhalf uur aan muziek om bij te watertanden, een zeer geslaagde cd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00