Home » Landmarq – Roadskill Live In The Netherlands

Landmarq – Roadskill Live In The Netherlands

door Edwin Knip
146 views 2 minuten leestijd

Landmarq frontRegelmatig komt het voor dat een buitenlandse artiest besluit een live album op te nemen voor Nederlands publiek. En deze keer is dat Landmarq.
De vijfkoppige prog rock band onder aanvoering van zangeres Tracy Hitchings streek vorig jaar neer in De Boerderij in Zoetermeer. De toegestroomde fans werden getrakteerd op een strakke, doch weinig verrassende set. De live registratie op de cd duurt iets langer dan vijf kwartier en omhelst 8 nummers.  Het kortste nummer is het anderhalve minuut durende instrumentale Stormbrewing, toetsensolo van Mike Varty dat met heftig onweersgedonder overgaat in Thunderstruck, dat dan meteen ruim 14 minuten duurt. Lange, uitgesponnen nummers en weinig interactie met het publiek zorgen er voor dat de show bijna saai overkomt. Saai in de zin van dat er weinig andere instrumentale uitspattingen zijn dan hier en daar een lange toetsensolo. De muziek is perfect gespeeld en zit fantastisch in elkaar, maar het wordt nergens ‘spannend’. Nummers als Personal Universe, Glowing en Calm Before The Storm halen met gemak de tien minuten en meer, maar het is over de hele linie meer van hetzelfde.
Wat dan wel weer leuk is, is dat de cd samen met een dvd komt. Hier staan twee nummers op die de cd niet gehaald hebben, het openingsnummer Mountains Of Anglia met een geweldig instrumentaal intro start, en Walking On Eggshells. Daarnaast staan er interviews op de schijf en nog wat bonusmateriaal.
Dit is een cd die een fan absoluut in huis moet hebben, maar voor een objectieve beoordeling van het kunnen van deze doorgewinterde muzikanten zijn er betere albums.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00