Home » Larkin Poe – Kindred Spirits

Larkin Poe – Kindred Spirits

door Eric van den Bosch
316 views 2 minuten leestijd

Larkin Poe - Kindred Spirits coverOpnemen is lastig in deze tijd. Natuurlijk, je kunt alles als bestanden heen en weer sturen, maar de kans is levensgroot dat je op de een of andere manier wat energie in de uitvoering mist. Dan is het een stuk makkelijker wanneer je aan maar een paar instrumenten genoeg hebt.
Zo ook Megan en Rebecca Lovell, ofwel Larkin Poe. Normaal gesproken treden ze vooral op met een band met nog twee bandleden, maar studio gebruiken ze soms wel andere muzikanten, soms niet. Daarnaast maken ze heel veel video’s met covers voor hun YouTubekanaal. Een en een is twee, dus na het geweldige album Self Made Man van eerder dit jaar kwam er nog een coversplaat achteraan. Met op twee tracks met percussie van Tyler Bryant & The Shakedown’s Caleb Crosby na geheel door de dames zelf ingespeeld. Met akoestische en resonatorgitaar, lapsteelgitaar, een beetje percussie en hun geweldige stemmen. Meer heb je ook niet nodig.
Na een ultrakort stukje van Robert Johnson’s Hellhound On My Trail volgen er nog tien covers, variërend van Fly Away van Lenny Kravitz, Nights in White Satin van The Moody Blues en Bell Bottom Blues van Derek & The Dominoes tot Ramblin’ Man van The Allman Brothers Band, In The Air Tonight van Phil Collins en Take What You Want van Ozzy Osbourne van diens eerder dit jaar verschenen album Ordinary Man. Soms heel anders, zoals bij Take What You Want of In The Air Tonight – zónder de zo kenmerkende drumfill waar iedereen meteen aan denkt! -, soms dicht bij het origineel zoals in Nights In White Satin. Het belangrijkste is dat ze de tracks echt naar hun hand gezet hebben. Ja, dus ook Nights In White Satin, waar je de ongelofelijke kracht in de stem van Rebecca Lovell goed hoort. Je hoort steeds weer dat een coversplaat hier niet zozeer een commerciële keuze was, maar een die gemaakt is uit de liefde voor de muziek.
Fysieke edities van Kindred Spirits zul je overigens niet in platenzaken of bij online retailers tegenkomen. Je moet hem in de webshop van Larkin Poe bestellen. Wanneer je net als ik onder de indruk was van Self Made Man hoef je daar geen seconde over te twijfelen.

Larkin Poe website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00