Laura Evans – State Of Mind

State Of Mind is het debuut van de Welsh zangeres Laura Evans, en een veelbelovend debuut.

De blonde zangeres meet ‘slechts’ 1 meter 60, maar heeft in Engeland al voor veel beroering gezorgd met haar nummers. Er wordt al gesproken over de meest opwindende nieuwkomer sinds Stevie Nicks. Haar muziek is een combinatie van rock, blues, americana en af en toe wat minimale pop. Het album telt elf nummers waar Evans allemaal aan meegeschreven heeft. Evans verzorgd alles zang en backing vocals op het album, alle instrumenten zijn ingespeeld door producer Josiah J. Manning.

Het openingsnummer I’m Alright is een echte oorwurm. Het is een bluesy rocknummer met een aanstekelijke melodie en er is nergens te merken dat Evans het nummer in slechts een half uur tijd ergens in een vliegtuig schreef. Solo is het tweede nummer en ook een blues rock nummer, evenals Fire With Fire. Dit laatste nummer roept herinneringen op aan de hoogtij dagen van Fleetwood Mac.

Fool is een rustiger nummer waarin de luisteraar optimaal kan genieten van de prachtige stem van Evans die het nummer een extra lading mee geeft. Het nummer is live en in één take opgenomen. In State Of Mind combineert Evans blues, roots en rock’n roll. Ook hier weer een stevig nummer met een pakkende melodie. Evans weet in ieder geval nummers neer te zetten die je niet zomaar uit je hoofd krijgt.

Let You Down Easy is dan weer een echte country ballad, Evans zorgt voor variatie. En het wordt nergens vervelend, Evans is gewoon veelzijdig en verzaakt nergens. Ook popnummers gaat Evans goed af, Good At Getting Over You is zo’n voorbeeld. Pop gecombineerd met rock gevolgd door het hartverscheurende Mess Of Me, een prachtige piano ballad. Het laatste nummer Free heeft ook weer country invloeden. Nu bijna veertig minuten is het album afgeluisterd en blijft de luisteraar achter met een mix van bewondering en bevrediging. Wat een prachtig album heeft Evans uitgebracht, ik zeg het nog maar een keer.

Evans is een aanstormend talent, veelbelovend en getalenteerd. Helaas voor de Nederlandse liefhebbers staat er voorlopig alleen een reeks van data in oktober wanneer Evans als special guest met Matt Andersen door Engeland toert.  Maar hou het in de gaten, dit is een aanrader om zeker ook live te gaan zien.

Related posts

Black Sabbath – Anno Domini: 1989 – 1995

16Volt – Negative On Arrivals

Boneripper – World Ablaze