Home » Leah – The Quest

Leah – The Quest

door Edwin Knip
145 views 2 minuten leestijd

Canadese symfonische metal met Keltische invloeden.
De langverwachte opvolger van Kings & Queens uit 2o15 is eindelijk daar. Net als op dat album heeft zangeres Leah McHenry ook op dit album diverse muzikanten laten invliegen. Op The Quest horen we Troy Donockley (Nightwish) op fluit, Barend Courbois (Blind Guardian) op bas, Timo Somers (Delain) op gitaar, Sander Zoer (ex-Delain) op drums. Het album is gemixt door Jacob Hansen, het artwork is gemaakt door Jan Yrlund.
Het album opent met het aanstekelijke titelnummer The Quest, dat meteen het langste nummer van het nieuwe album is. Met bijna elf minuten op de klok is het vrijwel twee keer zo langs als de andere nummers. Er zit een schijnbaar eenvoudig, maar verraderlijk aanstekelijk refrein in het nummer. Edge Of Your Sword is het nummer dat hierna komt, iets minder luchtig gebracht. Onder begeleiding van strakke drumslagen brengt Leah het volgende hoofdstuk van dit album Een album dat kort samengevat gaat over de reis die wij allemaal maken, en de momenten dat we de weg kwijt raken tijdens die reis. En dat zijn de momenten waarop we geconfronteerd worden met avonturen, wildernis, schatten, monsters, plunderaars en andere mensen die ons kwaad willen doen.
Ruins Of Illusion is een wat intiemer nummer, met een minimale omlijsting van fluit en drums. Naargelang het nummer vordert wordt het muzikaal meer ingekleed en iets steviger. De tien nummers op het album zijn stuk voor stuk sterk gecomponeerde nummers. Er zitten tempo wisselingen in, stevige gitaar riffs en rustige piano stukken. De zang gaat van breekbaar en intiem naar heftig. De combinatie van de verschillende instrumenten past perfect in elkaar. Kort samengevat staat er op dit album geen slecht nummer, de luisteraar kan bijna een uur lang genieten van muziek van hoge kwaliteit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00