Home » Alkymist – Alkymist

Alkymist – Alkymist

door Edwin Knip
102 views 2 minuten leestijd

Een album vol zelfbeklag overgoten met een duister, agressief sausje.
Alkymist is het debuut album van de gelijknamige Deense band die in 2016 wordt opgericht door gitarist Stefan Krey (Gas Giant) en bassist Kaspar Luke (Dureforsog). De insteek voor deze nieuwe band was om zo stevig, hard mogelijk te spelen binnen de grenzen van progressieve en atmosferische rock. In 2017 wordt de band versterkt met zanger Peter Bjorneg (Detest) en drummer Philip Kjer Morthorst (The Ritual). In januari 2018 verschijnt het eerste materiaal van de band op de EP Element.
Nu is het tijd voor een volwaardig album, een album bestaande uit zes nummers uitgesmeerd over drie kwartier. Een album vol progressieve doom metal. Zanger Bjorneg brengt onbegrensde emotie in de nummers door zijn rauwe, agressieve vocalen. De gitaarpartijen zijn bestaan uit nietsontziende donkere en trage gitaar riffs, hier en daar afgewisseld met fel, agressief spel.
Ghost is het openingsnummer en is in vergelijking met de andere nummers een rustige introductie voor de luisteraar. Djinn wordt al wat complexer en nog wat steviger. De nummers bestaan uit een mix van gitaargeweld, snoeiharde vocalen en ritmische drumslagen met diverse tempowisselingen. Black Egypt II is meer atmosferisch en vormt als zodanig een oase van rust tussen al het geweld van de andere nummers. Maar dit nummer duurt nauwelijks en minuut en meteen volgt er een zware bas intro voor Paradise, een wat meer melodieus nummer.
Het album wordt afgesloten door Serpent, een nummer van ruim tien minuten. Het is een afsluiter in stijl, sombere en duistere vocalen, zwaar gitaarwerk en harde drumslagen. Het is een mooi slot voor dit album. Voorlopig zal de liefhebber het nog even moeten doen met dit album, er zijn nog geen concerten buiten Denemarken bekend gemaakt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00