Home » Leaves' Eyes – The Last Viking (Midsummer Edition)

Leaves' Eyes – The Last Viking (Midsummer Edition)

door Wendy Steenmans
210 views 4 minuten leestijd

23 oktober 2020 verscheen het laatste nieuwe album The Last Viking van Leaves’ Eyes. Dit album zal op 17 september 2021 via  AFM Records opnieuw verschijnen maar dan in de Midsummer versie. Deze keer wordt het album aangevuld met de instrumentale versie van alle tracks op het album. Plus nog extra de soundtracks van de Documentaire Viking Spirit. Nieuwsgierig begin ik mijn luistersessie. Zal dit album weer mooie nieuwe pareltjes bevatten?
Het eerste stuk van het album is het album zoals deze op 23 oktober 2020 al verschenen is. Een uitgebreide review over dit stuk is terug te lezen op Rockportaal door te klikken op deze link.
Deel twee van het album zijn de instrumentale versies van het album. Dus mocht je het leuk vinden om zelf de tracks in te zingen,…. We zien de video’s graag verschijnen.
Het derde en laatste deel van het album bevat 9 soundtracks. Deze zijn ook te horen in de documentaire Viking Spirit. In deze docu krijg je een inzicht in de Viking re-enactment groep Jomsborg. Zo komen in de documentaire voorbij: de Viking levensstijl, de Viking historie, Noorse mythologie, verschillende vechtstijlen, hoe trainingen er aan toe gaan, krijgen te zien hoe het er aan toe gaat op evenementen en als laatste de Viking crew die mee gaat op tour. Wie vaker concerten van Leaves’ Eyes heeft gezien weet dat er altijd wel Vikingen op het podium te vinden zijn. Jomsborg is wereldwijd actief. Frontman Alex is al jaren actief lid van deze groep. Je ziet hem dan ook veel aan het werk en aan het woord in de documentaire. Voor wie meer wil weten over Viking Spirit: check de onderstaande video’s.Genoeg videomateriaal voor nu. Tijd om het over de soundtracks zelf te hebben. De eerste soundtrack Await Orre’s Storm begint met onheilspellende drums aangevuld met vrouwelijke zang. Feilloos gaat de track over op Galeids of the Vaeringjar. Een rustig pakkend stuk waar je haast de wind op je gezicht en door je haren voelt. Prima epische soundtrack, al is het wennen dat er geen zang aan te pas komt, maar dat is echt mierenneuken want het is toch echt een soundtrack. Verder met het iets opzwepender Dread Hand’s Fame. Ook hier volop ruimte voor drums en synths. Vul dit aan met een koor en het is prima in orde. Ik vermoed dat een strijkorkest hier ook prima zal werken. Ik krijg zin in het volgende nummer en dat volgt al snel met Into the Depths of Hell. Deze klinkt een stuk minder vrolijk dan zijn voorganger. Je zou je prima deze track voor kunnen stellen op jouw weg naar de Ziener, die uiteraard geen fijn nieuws voor je zal hebben. We gaan iets vrolijker verder met Chain of the Golden Horn. In akoestische variant werkt deze ook meer dan prima. De hoorns gevuld met bier of mede zwieren de lucht in, tijd om te dansen. Folklore is in overvloed te vinden in deze track. Het mannenkoor werkt hier prima in de refreinen. Land of The Rus is de volgende track die we vinden op het album. Ook hier weer een onheilspellend begin van de track. Messen worden geslepen. Op de achtergrond een vrouwelijk gezongen hymne, misschien wel klaagzang. De hoorn wordt geblazen, is het tijd voor de strijd of alleen maar een signaal voor de Russen dat de Vikingen er aan komen? Time will tell. Met beukende drums en subtiel fluitspel gaan we verder met The Golden Secret, wat al snel over gaat in Past Wide Plains. Ook dit is een mooi pakkend stuk geworden. Het is toch bombastisch zonder dat alle elementen elkaar overtreffen. Als laatste soundtrack vinden we Death of a King. Deze vonden we ook al als intro op het originele album, alleen zijn hier nu stukken zang weggelaten en is het puur instrumentaal gebleven, op wat achtergrond koor na. Ik moet zeggen, ook nu blijft het een indrukwekkend stuk.
Als laatste track vinden we de vernieuwde versie van Blazing Waters. Deze keer met Elina als zangeres.
The Last Viking Midsummer Edition zal in volgend formaat vergrijgbaar zijn:
3-CD + 1-BDDigipak Set + Digital+ T-Shirt “Warriors” Size L-XXL
Line Up:
Elina Siirala (Vocals)
Alexander Krull (Vocals)
Thorsten Bauer (Guitar, Bass)
Micki Richter (Guitar)
Joris Nijenhuis (Drums)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00