Home » Lee Aaron – Tattoo Me

Lee Aaron – Tattoo Me

door Edwin Knip
275 views 2 minuten leestijd

Het nieuwe album van de Canadese rocker Lee Aaron is een album dat uitsluitend uit covers bestaat.

De carrière van Aaron bevat bijna twintig albums maar dit is de eerste keer dat ze een album volledig vult met covers. Het album is een nostalgische reis waarbij muzikanten die Aaron beïnvloedt hebben, geëerd worden.

Aaron heeft 18 albums geschreven, opgenomen en geproduceerd. Ze won prijzen, gouden en platinmum platen, voor de verkochte aantallen. Ze is niet alleen één van de beste rockzangers in Canada, ze heeft ook prijzen en aantekeningen ontvangen in jazz, blues en zelfs opera. Als kers op de taart werd ze in 2023 ingehuldigd in Canada’s Walk Of Fame.

En dan nu het album, Elf fijne versies van bekende en mindere bekende nummers. Zo horen we The Pusher van Nina Simone, maar ook Is It My Body van Alice Cooper. Aaront gromt, spint, fluistert en jammert, het klinkt alsof ze het helemaal naar haar zin heeft bij deze nummers. Haar vocalen zijn veelzijdiger en krachtiger dan ooit.

Een sterke vaerise van Heart’s Even It Up duurt eigenlijk veel te kort en ook de versie van What Is And What Should Never Be van Led Zeppelin is een uitstekende uitvoering. Het is een mooie diversiteit van artiesten die Aaron covert. Zo horen we ook Malibu van Hole en Someone Saved My Life Tonight van Elton John.

Samen met haar vaste band bestaande uit gitarist Sean kelly, bassisst Dave Reimer en drummer John Cody levert Aaron wederom een meer dan uitstekend album af. Een must voor de liefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00