Lee Aaron – Elevate

De Canadese Lee Aaron is weer helemaal terug, deze keer met Elevate.

Na een afwezigheid van ruim tien jaar in de muziekwereld om haar gezin op te voeden, keert Aaron in 2016 terug aan het front. Sindsdien zijn er alweer zes fijne albums verschenen. Elevate is geschreven tijdens de COVID19 lockdown. Om te voorkomen dat de isolatie de band zou beïnvloeden wordt er in de herfst van 2021 een studio geboekt, ver voordat de eerste nummers geschreven zijn.

De band kan niet touren om het vorige album Radio On uit 2021 te promoten. Om uit een negatieve spiraal te blijven en om de druk er vol op te hebben, wordt de studio al besproken. De band weet dus wat de deadline datum is. Het bracht rust en positieve energie. Een mooi voorbeeld is het titelnummer Elevate dat op het allerlaatste moment, in de studio geschreven en opgenomen wordt.

Ook op dit album staat het gitaarspel van Aaron centraal, evenals het krachtige bluesy vocalen. Zoals verwacht zijn de teksten wat dieper bij Aaron. Het moderne krachtige Heaven’s Where We Are helpt ons er aan te herinneren in het hedendaagse te blijven leven. The Devil U Know is een wat rustiger nummer en verhaalt over persoonlijke demonen. Het ultieme politiek getinte volkslied over de hedendaagse wereld is Rock Bottom Revolution.

Met het nummer Freak Show zet Aaron een heerlijk uptempo en swingend rocknummer neer, Highway Romeo is een sterke oorwurm dat gevolgd volgt door het intieme Red Dress waarin Aaron laat horen dat ze ook heel goed gevoelige nummers kan vertolken. Het is een rustig nummer met voornamelijk piano en zang. In het hierop volgende Spitfire Woman wordt het weer wat ruiger. Tenslotte volgt Elevate, de titeltrack is de afsluiter van dit sterke album. Elevate is een ruig rocknummer met een catchy refrein.

Alles bij elkaar scoort Aaron, alweer, een ruime voldoende. Een album dat een must is voor de liefhebber van female rock.

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires