Home » Les Robots – Big Trouble In Outer Space

Les Robots – Big Trouble In Outer Space

door Filip van der Linden
161 views 1 minuten leestijd

De basis van Les Robots bestaat uit twee Nederlanders die zich achter pseudoniemen verschuilen, maar we weten intussen dat eentje ook in de garageband The Krying speelt. In de studio bespelen ze met twee allerlei instrumenten wat heerlijke instrumentale retro-space/surf oplevert.
 
Hun single Big Trouble In Outer Space, hun tweede op Spazz Records, heeft bovenop de instrumenten nog ouderwetse spacegeluidjes in de mix. Als je er ook nog de retro-robotpakjes bijdenkt die de band aantrekt voor de liveshows, doet het allemaal een beetje denken aan Man Or Astro-Man?. Die zijn zelf aan tweede of zelfs derde leven bezig, maar waarom zou daar geen andere band naast mogen staan met dezelfde opzet?
A-kant Big Trouble In Outer Space  is retrosurf in hart en nieren. Het hele plaatje klopt. Het B-kantje heeft Whiskas Watusi als titel. Hier geen retro-space/surf, maar coole, loungy cocktail-surfrock, eerder seventies dan sixties. Helemaal geslaagd in zijn opzet, maar misschien net iets minder spannend dan de A-kant. Spazz Records brengt deze single enkel op vinyl en digitaal uit.
Later dit jaar volgt nog een volledig album en daar kijken wij hard naar uit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00