Home » Lethvm – This Fall Shall Cease

Lethvm – This Fall Shall Cease

door Filip van der Linden
176 views 1 minuten leestijd

Lethvm brengt op zijn debuutalbum This Fall Shall Cease een mix van post-, doom- en sludgemetal. Al zijn er net zo goed stukken dat je denkt dat je naar een extreme metalband aan het luisteren bent. Invloeden van de Church of Ra (Amenra, Wiegedood, Treha Sektori, …) hoor je ook, maar deze nieuwe band zet toch een heel eigen, schitterend geluid neer. Eén van de beste debuutalbums van het jaar in zijn genre.
 
De zanger wisselt cleane zang met geschreeuw en gekrijs en het geheel barst van de ingehouden melancholie. De tracks zijn eerder traag, lang, slim in elkaar gezet en er is voldoende variatie. Van drone-momenten bouwen ze op naar uitbarstingen van gitaargeweld en weer terug.
 
The Last Grave en Wandering At Dawn zijn heel representatief voor dit album, dat met de intro (Impetus) erbij geteld, slechts zeven tracks telt. Voor This Fall Shall Cease is deze Belgische band wezen ‘shoppen’:  als CD is het album verkrijgbaar bij Deadlight Entertainment, als cassette bij Dense Records en als vinyl bij Dunk! Records.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00