Home » CLCKWS – Counter Clockwise

CLCKWS – Counter Clockwise

door Filip van der Linden
189 views 2 minuten leestijd

CLCKWS is een hardcore/punkband uit Zoersel (België) die snelle, energieke songs brengt. Ze brachten zopas hun eerste EP Counter Clockwise uit in eigen beheer. De cassette- en vinylversies  van deze EP komen uit via het jonge label Nosebleed Records, dat ook al tapes uitbracht van London Bullet en de Nederlandse band Rites.
 
Met acht nummers kan je eigenlijk al niet meer van een EP spreken, maar eerder van een album. CLCKWS is op Counter Clockwise een eerder klassieke hardcoreband met heel af en toe wat ruimte voor melodie. Noise hoort er niet bij. Toch is er enige verwantschap met andere Belgische acts die wel hardcore, punk, noise en metal door de mixer halen als Oathbreaker, Cocaine Piss en Brutus. De overeenkomst is dat die bands ook een zangeres hebben die geen klassieke zangstem gebruikt, maar die schijnbaar ongecontroleerd de longen uit haar lijf brult.
 
Bij CLCKWS is het Eva Van der Schoot die die rol op zich neemt. Zij schreeuwt en huilt als een gewond dier dat ingesloten wordt. Dat maakt dat de teksten niet altijd makkelijk te volgen zijn, maar je kan je er zo ook al iets bij voorstellen. De kans dat het over bloemetjes en bijtjes gaat, is bijzonder klein. Door zo hard in de microfoon te schreeuwen, is er weinig kans om nuance en verschillen in de teksten te leggen, maar dat maakt ze goed met nog wat extra brutaliteit en energie.
 
Zowat elk nummer op dit album heeft een fantastische intro.  Blow Up The Boiler Room, dat afklokt op nauwelijks 17 seconden, heeft zelfs enkel een intro. De beste volwaardige songs zijn Amnesia, YYY en Mannequin Factory. Sorry’s Kinda Standard is ook sterk, ook al haalt dat nummer amper iets meer dan één minuut.  Dat is misschien een werkpuntje voor deze beginnende band.
 
Wie fan is van Minor Threat en DOA of recentere bands als This Means War, Acrylics en Paranoid State kan deze CLCKWS misschien eens een kans geven.
https://www.youtube.com/watch?v=80MRZbESHLw&t=6s
https://www.youtube.com/watch?v=0WDQRyVh_pk&t=4s

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00