Home » Liana – Cocaine Heart

Liana – Cocaine Heart

door Edwin Knip
197 views 1 minuten leestijd

Liana brengt elektronische muziek overgoten door een Oosters sausje.
Het duo Liana bestaat uit de Armeens/Turkse zussen Lia en Lena Göçer. Ze schrijven en produceren hun eigen muziek. De inspiratie wordt onder andere gehaald uit muziek van Evanescence, Linkin Park en Within Temptation. Naast de muziek hebben de dames ook een kleding en sieradenlijn opgestart.
De muziek laat zich omschrijven als een bonte mix van ambient, cinematic, elektronische pop, Oosterse muziek en een vleugje rock. Het is lastig om hier zomaar een label aan te hangen. Deze EP telt zes nummers met een totale speelduur van 24 minuten. Het openingsnummer is B.O.B. dat rustig opent met sferische geluiden. Oosterse zang en muziek omlijsten het nummer. Met Hurricane wordt het wat meer uptempo en komt de nadruk wat meer op de elektro te liggen. Toch weten de zussen in dit nummer voor onverwachte wendingen te zorgen door bijvoorbeeld opeens het tempo flink te laten zakken om daarna nog sneller terug te komen.
Ride Or Die doet wat experimenteel aan met minimalistische zang. Silence The Sirenze is dan weer een knipoog richting de elektropop waarna de EP afsluit met Take It All. De zes nummers zijn onbewust toch snel voorbij gegaan zonder dat er enige sprake van herhaling of verveling optrad. De zes nummers zijn melodisch en zorgen voor een sfeer waar je je even in een andere wereld waant, even weg van de hedendaagse hectiek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00