Home » Adamantis – Far Flung Realm

Adamantis – Far Flung Realm

door Edwin Knip
430 views 2 minuten leestijd

Adamantis brengt compromisloze powermetal met invloeden uit de jaren tachtig en negentig.
Het album was al in 2020 uitgebracht en toen nog uitsluitend verkrijgbaar via de site van de band. Nu wordt het album opnieuw uitgebracht door Cruz Del Sur Music. De band bestaat al vanaf 2016, opgericht door drummer Evgeny Gromovoy en gitarist javier Estrada in Boston. Het duo weet gitarist Jeff Taft, bassist Liz Cleary en zanger ashley Caval over te halen om mee te spelen in de band. Er volgt een EP Thundermark in 2018 gevolgd door het vertrek van Caval en Cleary. Het overgeblevven trio blijft nieuwe nummers schrijven en weet zich te versterken met bassist Cody Pelchat en zanger Jeff Stark zodat er weer een volledige bezetting is.
Het album is een toonbeeld van hoe democratisch de band in elkaar zit, elk bandlid heeft meegeschreven aan de nummers. Mede daardoor hebben de nummers verschillende thema’s.
Na het instrumentale Into The Realm begint het ruige en opzwepende Unbound Souls. Snel gitaar- en drumwerk stuwt het nummer voort in een hoog tempo. Misbegotten Dream is gebaseerd op Elric Of Melnibone uit de boekenserie Eternal Champion van schrijver Michael Moorcock. Puppeteers’s Bane is gebaseerd op een karakter uit Gardens Of The Moon van Steven Erikson. Op dit nummer horen we Matt Krais (ShadowStrike) een gitaarsolo spelen.
Zangeres Elisa C.Martin (ex-Dark Moor, ex-Dreamaker) voegt haar vocalen toe aan het overweldigende The Oracle’s Prophecy. Het album kent nergens echt een moment van rust, de band dendert voort in de hoogste versnelling, melodieus, hard en gedreven. Met bijna een uur aan muziek als resultaat en na het beluisteren is het duidelijk dat het een goede beslissing is om het album bij een platenlabel opnieuw uit te brengen om de wereld er kennis mee te laten maken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00