Home » U.D.O. – Live In Bulgaria 2020 – Pandemic Survival Show

U.D.O. – Live In Bulgaria 2020 – Pandemic Survival Show

door Edwin Knip
188 views 2 minuten leestijd

Midden in het jaar dat voor de meeste muzikanten de meest rustige periode uit hun carrière zou worden, speelt de band van rock icoon Udo Dirkschneider (ex-Accept) een show in Plovdiv, Bulgarije voor een uitzinnige menigte van 2.500 fans.
Uiteraard wordt de show uitgevoerd terwijl de corona regels goed in acht worden genomen. Het zal wereldwijd de grootste show worden die in COVID19 tijd gedaan wordt en daarmee wordt het een historisch moment. Het is het enige concert dat de band speelt in 2020 en het is een indrukwekkend voorbeeld van wat er kan als er voldoende energie en planning in gestopt wordt. Jarenlang speelt U.D.O. zeker 200 shows per jaar, in 2020 is het er maar één. En zelfs een paar dagen voor het concert was het onzeker of alles door kon gaan. Er waren nog wel wat vragen, zouden de hygiëne maatregelen in orde zijn? Zouden de bandleden, die in vier verschillende landen wonen, Duitsland wel binnenkomen? En bovenal, de leden hadden elkaar in negen maanden niet in het echt gezien, hoe zou dat aflopen op het podium?
Dirkschneider vertelt dat het geheel hem kippenvel gaf, het publiek kon amper geloven dat ze bij een echt concert aanwezig waren. De setlist van de show is uniek te noemen, de basis is de set zoals die gespeeld werd tijdens de Steelfactory toer, maar is uitgebreid met nummers zelden live zijn gespeeld. En als extraatje trakteert de band het publiek op een paar Accept hits.
Het hele album duurt meer dan twee uur. Twee uur tomeloze energie, nummer na nummer. Nummers als Tongue Reaper, Metal Machine, Rising High, Timebomb en ga zo maar door. Schijnbaar onvermoeibaar dendert de band meedogenloos door. Lange gitaarsolos, rauwe riffs en dreunende drums brengen het publiek in extase. De wisselwerking tussen band en publiek is mooi om te horen, onvermoeibaar wordt er gescandeerd UDO UDO UDO UDO. Nummers als Animal House en Rising High worden enthousiast meegezongen.
Als de band uiteindelijk aan het eind van het concert twee Accept klassiekers er in gooit, stijgt de stemming nog meer. Met Fast As A Shark en de topper Balls To The Wall sluiten de Duitsers het concert in stijl af. Grote klasse!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00