Home » MEER – Playing House

MEER – Playing House

door Edwin Knip
246 views 1 minuten leestijd

De alternatieve progressieve rockformatie MEER uit Noorwegen levert weer een juweeltje af.
Acht man sterk is de band maar dat wil niet zeggen dat je als luisteraar overweldigd wordt door een lawine aan geluid. Integendeel, het nieuwe album opent rustig met Picking Up The Pieces, een meer dan zes minuten durend nummer dat na het ingetogen begin wat meer volume krijgt. Een prettig in het gehoor liggende melodie wordt gecombineerd met harmonieuze zang en wie goed luistert hoort meeuwen krijsen op de achtergrond.
MEER begon in 2008 als een duo maar is gaandeweg door de jaren heen uitgegroeid tot een grote band. Het handelsmerk is de meerstemmige zang en de prachtige strijkers elementen in de nummers. In Beehive laat de band dit goed horen, krachtige strijkers worden hier vergezeld van melodieuze vrouwelijke vocalen. Zangeres Johanne Kippersund heeft een sterke stem die heel af en toe even doet denken aan de IJslandse Bjork.
De vocalen van All At Sea en Across The Ocean worden gedaan door de broer van Kippersund, Knut. Ook in All At Sea worden de koortjes vermengd met subtiel pianospel. De elektronische intro van Honey is ineeens heel wat anders. Het nummer wisselt sterk tussen intieme, breekbare stukken en delen waarin de toetsenpartij nadrukkelijk aanwezig is.
Het hele album duurt bijna een uur, een uur lang intieme, rustige luistermuziek om even helemaal bij weg te zweven. Prachtige melodieën en sterk uitgevoerd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00