Home » Line-up Into the Grave rond: Flotsam and Jetsam en Pro-Pain toegevoegd

Line-up Into the Grave rond: Flotsam and Jetsam en Pro-Pain toegevoegd

door Marc Koetse
166 views 2 minuten leestijd

Line-up Into the Grave compleet: Flotsam and Jetsam en Pro-Pain bevestigd
Het heeft even geduurd maar met de toevoeging van de Amerikaanse thrashmetalband Flotsam and Jetsam en de Amerikaanse metal/hardcoreband Pro-Pain is de line-up van het Leeuwarder metalfestival Into the Grave helemaal rond. Het festival vindt plaats op 11 en 12 augustus 2017 op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Tickets zijn in de verkoop en verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl
De Amerikaanse thrashmetalveteranen Flotsam and Jetsam speelden in 2014 al eens op Into the Grave en de organisatie is blij ze dit jaar weer op het podium te mogen ontvangen. Sinds het album Doomsday for the Deceiver uitkwam in 1986, staat Flotsam and Jetsam al aan de top in metalland. Dankzij het klassieke thrashgeluid zal de band daar ook nog wel een tijd blijven. In 2016 bracht de band een nieuwe plaat uit met de naam Flotsam and Jetsam als vervolg op de rerelease van de legendarische No Place For Disgrace in 2014. Metalfans kunnen zich tijdens Into the Grave opmaken voor klassiekers in combinatie met overdonderende nieuwe nummers.
De Nederlandse deathmetalband Hail Of Bullets kondigde onlangs aan uit elkaar te gaan en om die reden speelt de groep ook niet op Into the Grave. Een waardige vervanger is gevonden in de vorm van Amerikaanse metal/hardcoreformatie Pro-Pain. De band werd opgericht in 1991 en in 1992 kwam het debuutalbum Foul Taste of Freedom uit. Met deze invloedrijke plaat liet Pro-Pain een stempel achter op de metal/hardcorescene. Dit jaar vieren de Amerikanen hun 23-jarige bestaan als band en op Into the Grave zullen de muzikanten laten zien dat ze nog met evenveel energie op het podium te staan als voorheen.
Met de toevoeging van Flotsam and Jetsam en Pro-Pain is de line-up van Into the Grave 2017 helemaal rond. Het festival vindt plaats op het Oldehoofsterkerkhof op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus. Tickets zijn te koop via Ticketmaster. Een weekendticket kost €45-, een ticket voor de vrijdag kost €25-, en een ticket voor de zaterdag kost €30,-.
De dagindeling ziet er als volgt uit: op vrijdag spelen Saxon, Powerwolf, Alestorm, Metal Church, Flotsam and Jetsam en The Charm The Fury. Op zaterdag spelen Amon Amarth, Arch Enemy, Overkill, Life Of Agony, Whitechapel, Sodom, Textures, Pro-Pain en Ember Falls.
Dit jaar is er ook weer een camping bij het festival, in het Rengerspark, op 10 minuten loopafstand van het festivalterrein. De openingstijden van de camping zijn vrijdag 11 augustus 12.00 uur tot en met zondag 13 augustus 14.00 uur. Een een campingticket kost €15 per persoon en een ticket voor een camper €25 per persoon (let op: aantal plekken hiervoor is beperkt).

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00