Home » Line-up van Brainstormfestival bijna rond

Line-up van Brainstormfestival bijna rond

door Maurice van der Zalm
291 views 4 minuten leestijd

Sirenia is de headliner van de 12e editie van het Brainstorm Festival! Naast deze Noorse gothic-metal band zijn Cellar Darling (CH) en War Of Ages (USA) in ieder geval van de partij. Er volgt nog één naam en dan is de line-up compleet.
Met Sirenia heeft het Brainstorm Festival een absolute topper in hun genre in huis. De band tourde eerder dit jaar door Europa om het nieuwe album ‘Arcane Astral Aeons’ te presenteren, en tijdens het Brainstorm Festival wordt dat feest nog eens uitgebreid overgedaan.
Fans van Eluveitie hebben ongetwijfeld het nieuwe album ‘The Spell’ van Cellar Darling reeds opgepikt. De progressieve folk-rock band uit Zwitserland speelt onder aanvoering van zangeres Anna Murphy (ex-Eluveitie) de sterren van de hemel.
Trots is het Brainstorm Festival op de komst van Darkwater. Jaren terug waren de heren al eens in Apeldoorn en tijdens ProgPower Europe te zien. De Zweedse progressieve metalband presenteert op het Brainstorm Festival hun nieuwe album ‘Human’.
Melodieus en agressief: die combinatie tref je aan in War Of Ages. De Amerikaanse metalcore band stond twee keer eerder op het Brainstorm Festival en keert terug om nieuw werk te promoten. War Of Ages staat garant voor een groot feest.
In Mourning stond in 2012 al eens op de planken van het Brainstorm Festival. De melodic death-metal band maakte destijds grote indruk. Dit najaar brengen de heren een nieuw album uit en de primeur krijgt het Brainstorm Festival.
Drottnar is de hardste band die dit jaar te zien is op het Brainstorm Festival. De Noren claimen zelf dat ze bunker-metal spelen. Wij zien vooral technisch begaafde muzikanten aan het werk die een bijzondere vorm van progressieve extreme-metal neerzetten.
Uiteraard mag Blackbriar geen onbekende naam meer zijn. De Nederlandse gothic-rock band trekt miljoenen kijkers op YouTube met hun betoverende clips. Op het Brainstorm Festival geeft de band rond zangeres Zora Cock een speciaal concert in de theaterzaal.
De Italiaanse power-metal band Kalidia rond zangeres Nicoletta Rosellini is niet meer te stoppen. De band timmert stevig aan de weg en krijgt overal in Europa vaste grond onder de voeten. Kalidia doet met Brainstorm Fest voor het eerst ook Nederland aan.
Met componist en pianist Charles-henri Maulini heeft het festival een eerste rustpunt te pakken. In de theaterzaal van Gigant zal de Fransman – die onder contract staat bij het Nederlandse platenlabel Volkoren – de sterren van de hemel spelen.
Uit Polen komt Metus, een Saviour Machine-achtige gothic/wave-rock band met een jarenlange reputatie. Alleen hebben de Polen in al die jaren weinig live gespeeld. Wat dat betreft wordt hun theatershow op het Brainstorm Festival een unieke ervaring.
Het Zwitserse progressive gothic-metal band Askara timmers hart aan de weg. In het najaar van 2018 trok de band Europa door als support van Sleeping Romance. De band viel daarbij in positieve zin op, wat nu ook resulteert in een show op het Brainstorm Festival.
Hypersonic is minder bekend in Nederland, maar heeft in het verleden al eens in ons land gespeeld. Deze Italiaanse power-metal band presenteert op het Brainstorm Festival nieuw werk én een nieuwe zangeres.
Een nieuwe verrassing uit het hoge noorden: dat is waar Monograf voor staat. De Noorse post-rock band is in eigen land een succes, en komt nu ook Nederland veroveren. Die zegetocht begint op het Brainstorm Festival. Dit wordt bijzonder!
 
Vrijdag:
CELLAR DARLING (CH)
WAR OF AGES (USA)
BLACKBRIAR (NL)
HYPERSONIC (ITA)
+ 1 band
 
Zaterdag:
SIRENIA (NO)
DARKWATER (S)
IN MOURNING (S)
DROTTNAR (NO)
KALIDIA (ITA)
CHARLES-HENRI MAULINI (FR)
METUS (PL)
ASKARA (CH)
MONOGRAF (NO)
Harde concerten op de mainstage worden afgewisseld met sfeervolle optredens in de theaterzaal. En dat is nog niet alles. Naast concerten biedt het Brainstorm Festival een muziek-gerelateerde expositie, een bierproeverij en een kleine metalmarkt. En uiteraard is het heerlijk relaxen in het café van Gigant.
Tickets zijn verkrijgbaar op de volgende manieren:
www.brainstormfestival.bigcartel.com (creditcard / paypal)
https://www.gigant.nl/concerten-clubnachten/brainstorm-festival-2019 (iDeal)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00