Home » Lissie – My Wild West

Lissie – My Wild West

door Edwin Knip
98 views 2 minuten leestijd

Lissie frontLiefdesverdriet, uit elkaar gespatte dromen en een terugreis naar bekende grond.
Dit zijn in grote lijnen de ingrediënten van het derde studio album van de Amerikaanse folkrock zangeres Elisabeth Maurus, meer bekend onder haar artiestennaam Lissie. Na een periode van ruim tien jaar wonen en werken in Los Angeles keert Lissie terug naar ‘haar’ Wilde Westen, ze heeft een boerderij gekocht in Iowa. Na haar overtuigende debuutalbum Catching A Tiger ging het snel met haar carrière. En misschien wel iets te snel. Met haar nieuwe album neemt ze afscheid van Californie. Het nummer Hollywood maakt het duidelijk, het was tijd om te gaan. Ze was verliefd geworden op Californie. Ze werd gewaarschuwd, maar wilde niets horen, liefde maakt blind. Hollywood brak haar hart, zoals ze eigenlijk had kunnen weten. Een intens verdrietig, maar oh zo mooi nummer. In Wild West deelt ze vrolijk en ongecompliceerd mee terug te gaan, en het gaat allemaal wel goed komen. Onwillekeurig had ze haar verlangen om terug te gaan al beschreven in het nummer Hero, een nummer dat al af was, voordat de definitieve beslissing genomen was. Het nummer gaat over de strijd die ze moest leveren om haar eigen pad te gaan. Haar tante die overlijdt aan de ziekte ALS wordt herdacht in het nummer Sun Keeps Risin’.
De single die het album moet promoten is aanstekelijk en weigert zich weg te laten jagen uit je hoofd na de eerste keer luisteren. Don’t You Give Up On Me is een absolute hitsingle, maar dan moet er wel ruimte voor gemaakt worden op de radio stations. Vrijheidsstrijdster en Nobelprijswinnares Leymah Gbowee wordt bezongen in het aanstekelijke Daughters. Shroud werpt een ander licht op Lissie,  het is een nummer over eenzaamheid en depressiviteit. Het album sluit af met een hartverscheurende ode aan Ojai, de plek net buiten downtown Los Angeles waar ze de laatste jaren verbleef. Ze wil niet weg, maar moet wel. Toch zal ze de plaats ooit weer terugzien.
Een album vol prachtige nummers, bol van de emotie. Lissie is weer helemaal terug! En na een uitverkochte akoestische concert in de Vondelkerk in Amsterdam aan het eind van 2015 is het eind februari tijd voor een elektrisch concert in Paradiso Noord. Zorg dat je kaarten hebt, zodat je de dag er na mee kunt praten over deze fantastische artiest.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00