Lissie – Watch Over Me Early Years 2002-2009

Singer songwriter Lissie is in haar archieven gedoken en komt met oud materiaal op een nieuw album.
Na vier albums, meerdere EPs en ontelbare live shows is Lissie nog steeds sterk verbonden met muziek. Ze heeft bijne een kwart miljoen volgers op YouTube en bladen als NME, The FADER, The Line of Best Fit, The Guardian en Salon zijn zonder uitzondering lovend over deze sympathieke Amerikaanse uit de Midwest. Ze viert dat tien jaar geleden dat prachtige debuut album Catching A Tiger uit kwam, speciaal voor de gelegenheid komt er een speciale uitgebreide versie van uit. Daarnaast brengt Lissie op het album Watch Over Me niet eerder uitgebrachte nummers uit, opgenomen in de periode 2002 tot 2009, dus voor de release van haar debuut.
Ze schreef de nummers van dit album toen ze tussen de 18 en 25 jaar was. Hey Boy gaat over chauvinisme, van een meisje dat opgroeide in de Midwest werden bepaalde dingen verwacht. Simple Woman staat in een live versie op het album, het geeft een intieme inkijk in de persoonlijke sfeer. Het titelnummer Watch Over Me lijkt niet verder te zijn gekomen dan het demo stadium, maar een nummer als All Be Okay klinkt zoals we Lissie bij de eerste kennismaking hoorden. Catchy, melodieus en pakkend.
Hey Boy en On My Chest sluiten hier mooi bij aan. Call Out The Beast is een rustiger nummer met schijnbaar alleen gitaarbegeleiding. Wishing On A Star is iets steviger maar de beste nummers van dit album zijn toch wel de eerste nummers. Het geheel geeft een mooi inkijkje in het ontwikkelproces dat Lissie onderging. Sommige nummers zijn heel basaal, andere zijn al meer uitgewerkt. En dit alles leidde tot dat prachtige debuut Catching A Tiger waarvan ik me herinner dat ik het hoorde in een platenzaak in London, in 2009 en toen meteen wist dat ik dit album absoluut moest toevoegen aan de collectie. Het was liefde op het eerste gezicht.

Related posts

Crypt Sermon – The Stygian Rose

Orpheus Omega – Emberglow

Sietse de Krieger – Zenith