Home » Little Hurricane – Same Sun Same Moon

Little Hurricane – Same Sun Same Moon

door Eric van den Bosch
245 views 2 minuten leestijd

Little Hurricane - Same Sun Same Moon coverSinds The White Stripes is het ineens een vertrouwd gezicht: een duo met een drummende dame. Jack en Meg White bleken later al getrouwd geweest te zijn toen zij hun bandje begonnen. Anthony ‘Tone’ Catalano en Celeste ‘CC’ Spina van Little Hurricane bewandelden de omgekeerde weg.
Drummer CC zette een advertentie voor muzikanten en bleek in de eerste plaats muzikale overeenkomsten te hebben met de ervaren engineer Catalano: blues en vintage instrumenten. Sinds 2011 maakten ze drie albums – waarvan één coversalbum – en in die tijd bleken ze het niet alleen muzikaal prima te kunnen vinden en vorige zomer trouwden ze.
Gelijk even een geruststelling voor wie net als ik het getimmer van Meg White niet trekt: Spina blijkt een sobere, maar goede drummer. De gitaar van Catalano is soms flink overstuurd, wat helpt bij het opvullen van het geluid, en hoewel Little Hurricane vooral als indie te omschrijven is, gaat het gitaarwerk vaak richting swampblues. De stem van Catalone en vooral diens frasering vind ik zelf iets minder geslaagd. Een beetje zeurderig, met soms een snik erin. Wie meer indierock in de kast heeft staan dan ik zal het minder storend vinden.
Toch heb ik het album met plezier beluisterd. Het zijn goed uitgewerkte songs, die soms wat van Seasick Steve hebben (“Bad Business”) en op andere momenten eerder doen denken aan TV On The Radio of The Bird And The Bee. “OTL” is een voorbeeld van het laatste met slechts toetsen en drums, met ook een zingende Spina in de refreinen. Ze zingt niet veel, maar wát ze op dit album zingt voegt echt iets toe.
De meeste songs zitten een beetje tussen de twee eerder genoemde tracks in. De basis is blues met flarden surf of psychedelica, maar de songs zijn vaak popsongs. Dat werkt prima, getuige tracks als “Lake Tahoe Eyes” en “You Remind Me”, met zelfs een randje reggae. Een ander hoogtepuntje is voor mij het bluesy “Mt. Senorita”.
Met zijn tweeën zetten Catalano en Spina een mooi afgerond geluid neer, waar zowel ruimdenkende bluesliefhebbers als popliefhebbers mee uit de voeten zullen kunnen. Geknipt voor Later with Jools Holland. Luister zelf maar.

Little Hurricane website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00