Liv Kristine – River Of Diamonds

River Of Diamonds is alweer het zesde solo album van deze Scandinavische koningin van de gothic metal.

Het vorige solo album dateert alweer uit 2014. In de tussentijd heeft ze niet stil gezeten. Zo heeft ze onder andere meegewerkt aan albums van Eden’s Curse, Hydra, Orden Ogan, Myrkand en nog meer. De allereerste kennismaking dateert alweer uit 1997 wanneer de Noorse Liv Kristine Espenæs haar opwachting maakt in de muziekwereld door de achtergrondzang te verzorgen op het album Works 80 van Atrocity.

Ze maakt een album met de Duits-Noorse symfonische folk metal band Midnattsol en ze maakt vijf albums met de Duitse symfonische metalband Leaves’Eyes. En ze maakt ook nog vijf albums met de Noorse gothic metal band Theatre Of Tragedy. Kortom, geen vrouw die echt stil kan zitten. Alhoewel, ze is naast zangeres ook zangcoach, lerares in het speciaal onderwijs en moeder. Best druk dus.

De nummer op het nieuwe album zijn geschreven door Tommy Olsson (Theatre Of Tragedy, Long Night), Espenæs schrijft zelf de teksten en schaaft wat aan de melodielijnen. Het resultaat is een prachtig album waarbij de zuiverheid van haar stem op valt. Haar stem roept herinneringen op aan Tori Amos.

Our Immortal Day is een duet met Østen Bergøy (Long Night, Tristania). Zijn donkere stem roept associaties op met Sisters Of Mercy, en dat is wat Espenæs zelf helemaal geweldig vindt aan dit nummer. De nummer liggen lekker in het gehoor en zijn gemakshalve te scharen onder poprock als dekt dat niet de lading. Zanger Fernando Ribeiro (Moonspell) is te horen op het titelnummer River Of Diamonds.

Michael Espenæs, de echtgenoot van Liv zingt mee in een adembenemende versie van Jon Lord’s Pictured Within en haar zus Camren Elise Espenæs (Savn, Midnattsol) zingt samen met Liv in Love Me High, een lekker uptempo nummer. Als afsluiter staat er nog een prachtige cover van True Colours (Cyndi Lauper) op het album. Met twaalf prachtige nummers in bijna een uur tijd verveelt Espenæs geen moment, wat een mooi album is dit geworden! Ga dit luisteren.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia