Home » Lordi – Recordead Live – Sextourcism In Z7

Lordi – Recordead Live – Sextourcism In Z7

door Maurice van der Zalm
316 views 3 minuten leestijd

Het was in 2007 dat ik Lordi voor het eerst live mocht aanschouwen in de Melkweg in Amsterdam. In de nasleep van het Eurovisie songfestival was het aardig vol, maar wat vooral opviel was het optreden zelf. Vijf muzikanten die mee veel plezier hun aanstekelijke hardrock ten gehore brachten en daarbij met wat horroreffecten ook het oog wisten de vermaken. Het bleek dat Lordi al menig prettig album had uitgebracht waarop een aantal vette composities staan.
Sindsdien hebben ze niet stil gezeten en is de Lordimachine blijven draaien. Er zijn wat onderdelen vervangen. Soms doordat er andere prioriteiten waren gesteld, maar helaas ook ten gevolgde van het plotseling overlijden van de drummer. Mr. Lordi, Mr. Amen en toch ook Mr. Ox zijn altijd doorgegaan en dat leverde de afgelopen jaren nog een paar lekkere albums op die in eenzelfde traditie zijn geschreven als het voorgaande. De show werd langzaam uitgebreid en nu is het toch wel tijd dat er eens echt een livealbum/-DVD op de markt wordt gezet.
Het resultaat is heel prettig om te zien waarin een mooi beeld wordt geschetst van een indrukwekkend decor/podium en een aanstekelijk optreden waarbij er mooi gewerkt wordt met close-ups maar ook de complete band fraai in beeld wordt gebracht waarbij Mr. Ox als een kolos zijn bassnaren beplukt, Ms. Hella haar ondergrondse sexy schoonheid tentoonstelt, Mr. Mana zijn drums geconcentreerd geselt en Mr. Amen zeer beweeglijk zijn riffs op het publiek afstuurt. Centraal staat natuurlijk de imposante verschijning van Mr. Lordi zelf. Daaromheen zijn de diverse effecten vanzelfsprekend aanwezig en is de voorliefde voor Alice Cooper en vooral KISS zichtbaar en hoorbaar aanwezig is.
De setlist is indrukwekkend en in twee uur komt er een mooie doorsnede langs van het complete oeuvre van de band. Natuurlijk worden er composities gespeeld van het laatste album zoals Sexorcism, Your Tongue’s Got The Cat en Naked In My Cellar. Daarnaast is er ruim tijd voor de nodige solo’s en voor een aantal knallers die niet mogen missen tijdens een concert van Lordi.  Missing Miss Charlene, Hug You Hardcore en Rock The Hell Outta You zijn daar voorbeelden van. Maar een show van Lordi kan niet zonder hits als Would You Love A Monsterman, Who’s Your Daddy, Blood Red Sandman en natuurlijk Devil Is A Loser en de monsterhit Hard Rock Hallelujah waarmee de carrière van Lordi natuurlijk in een stroomversnelling is geraakt na het winnen van het songfestival en waar menigeen nog met (schijnheilige) afschuw over kan praten.
Recordead Live – Sextourcism In Z7 is allereerst een mooie doorsnede van de aantrekkelijke en aanstekelijke muziek die Lordi neerzet. Gebouwd op een mooie hardrockbasis met altijd een subtiele horrorknipoog in woord en beeld worden de composities netjes neergezet en is er een band te zien die na 25 jaar nog altijd enthousiast en energiek op het podium staat. In de twee uur dat de show duurt, krijg je daarbij een mooi overzicht van wat de band in de laatste kwart eeuw heeft uitgebracht. Een aanrader en een mooi ding om in huis te hebben.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00