Home » LQR – Boxpok

LQR – Boxpok

door rob@rockportaal.nl
90 views 2 minuten leestijd

LQR - BoxpokDemo Boxpok betreft het tweede wapenfeit van de Brabantse Folk rock band genaamd LQR. Het eerdere Murder By Liqour uit 2008 is in zijn geheel gratis te beluisteren op de website van de band. De nieuwe demo is enkel als hard copy beschikbaar. Dat is overigens geen enkele reden om deze plaat links te laten liggen, want hij is zijn acht euro meer dan waard.
Folk rock komt –zoals vrijwel ieder (sub)genre- in velen soorten en maten. Van Dylans akoestische folk uit begin jaren ’60, via de invloedrijke The Byrds en hun eerste volledig elektrische folk rock naar de met drank doordrongen Ierse uptempo folk van The Pogues, om uiteindelijk uit te komen bij hedendaagse bands als Flogging Molly of het Nederlandse equivalent Rowwen Hèze. Voor eenieder wat wils. LQR tapt al sinds 2008 uit het laatste vaatje, oftewel: uptempo folk rock.
Verwacht zodoende geen ingewikkelde composities, veel betekende teksten of ingenieuze gitaarpartijen. Een heerlijk karakteristieke stem die perfect aansluit bij de muziek, een divers scala aan instrumenten en een, voor eigen beheer, uitstekende productie creëert daarentegen een bij uitstek vrolijke en dansbare folk plaat. Gedurende het nummer Life trekt LQR heel even de handrem aan. Men laat de luisteraar met een lichtelijk depressieve tekst met weemoed terug denken aan ‘die goeie ouwe tijd’.
U heeft een onverzadigbare behoefte aan, zoals de heren het zelf zo mooi weten te zeggen, zwaar gedestilleerde folkrock? Bestel de demo, luister deze een aantal maal en bezoek vervolgens een van de optredens. Deze heren weten namelijk live helemaal hoe het werkt!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00