Home » Magoria presenteert symfonische rock opera over Jack The Ripper

Magoria presenteert symfonische rock opera over Jack The Ripper

door hansravensbergen@rockportaal.nl
381 views 4 minuten leestijd

“De nacht van 31 augustus 1888 was zo regenachtig en koud dat de inwoners van Londen al begonnen waren hun kolenvuren te ontsteken. De stad rook naar zwavel, roet en het open riool. Het was mistig en bij het Joodse kerkhof in de wijk Whitechapel lag een donkere hoop tegen het hek. Het bleek een vrouw te zijn, een prostituee, dood. Haar keel was doorgesneden en haar maag dermate opengereten dat de ingewanden er uit hingen. Jack the Ripper had voor het eerst toegeslagen…”
Welkom bij de symfonische rock opera JtR 1888 van Magoria! De rock opera is bedacht door Knight Area gitarist Mark Bogert en wordt uitgevoerd door negen zangers en zangeressen, zes musici en een uitgebreid team achter de schermen. JtR 1888 is muziektheater geïnspireerd op de gebeurtenissen rond het fenomeen Jack the Ripper met de focus op de fascinerende Royal Conspiracy Theory.
Mark Bogert: “Het idee voor JtR 188 ontstond een jaar of vier geleden toen ik voor mijn werk naar Londen moest. In het programma zat een Jack the Ripper Tour. Ik had wel van Jack the Ripper gehoord maar wist er inhoudelijk niet veel van. De tour ging door Whitechapel, de wijk waar de moorden gepleegd zijn. Daarna ontstond bij mij het idee om hier een nummer over te schrijven”.
Het dubbelalbum verschijnt op vrijdag 25 oktober 2019 via Butler Records. Uiteraard kan je een review op deze website tegemoet zien. Naast de review publiceren we tevens een groot interview met Magoria en een deel van de cast.
Op vrijdag 4 oktober 2019 wordt van dit album de single Annie Chapman uitgebracht, ondersteund door een videoclip die je onder dit bericht kunt bekijken en beluisteren.
Je kunt de single ook beluisteren op Spotify.
Op zaterdagavond 9 november 2019 wordt de rock opera live uitgevoerd in de grote zaal van Bibelot in Dordrecht. We kunnen nu al verklappen dat dit een groots spektakel wordt wat je niet mag missen. Info en kaartverkoop vind je op de website van Bibelot.
Line-up
Zangers en Zangeressen
Rodney Blaze (o.a. Ayreon)
Peter Strykes (o.a. LA The Voices)
Jan Willem Ketelaers (o.a. Knight Area, Valentine)
Sonny Pruim (Skeftum)
Maria Catharina (o.a. Valentine)
Inge Rijnja (o.a. Saphira)
Mirjam van Doorn (o.a. The Boxx)
Nadine Pruim (o.a. Skeftum)
Zora Cock (Blackbriar)
Magoria
Mark Bogert: gitaar (o.a. Knight Area)
Bart Hennephof: gitaar (o.a. Textures)
Koen Stam: toetsen (o.a. Ex Libris)
Harmen Kieboom: drums (o.a. Ex Libris)
Cleem Determeijer: piano (o.a. Finch)
Peter Vink: basgitaar ( o.a. Knight Area, Ayreon, Q65)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00