Manora – Brave The Storm

Symfonische metal met aanstekelijke melodieën afkomstig uit de regio Leiden.
Manora is opgericht door gitarist Ivo Visser en toetsenist Arthur Stok. Na verschillende veranderingen in de line-up vond Manora eind 2016 een vaste bezetting, met Tijn Scholtze op drums, Tomasz Kisielewicz op basgitaar en frontvrouw Mirte van der Ham. Hierna is Manora klaar voor de release van haar eerste EP Dreamshapes op 1 september 2017.
De bandleden hebben tijdens de COVID19 pandemie niet stil gezeten en brachten begin 2021 al de single Wired To Obey uit. Nu is het moment daar voor het debuut album Brave The Storm. De nummers zijn geschreven door de band zelf behalve de teksten en zang melodie van Endgame, die zijn geschreven door Alysia van Horik. De intro van System Shutdown werd bedacht door Yannick Maris en de gesproken tekst in A Beautiful Tragedy wordt door Monlu Makina gedaan. Het album is dankzij een geslaagde crowfunding actie tot stand gekomen.
Het eerder genoemde System Shutdown is de openingstrack. De tekst van System Shutdown gaat over wanhoop, gevolgen van gemaakte fouten, in het hierop volgende The Traveler lijkt het onderwerp het vluchtelingenprobleem te zijn. Reizen van hot naar het, in Oosterse landen en verlaten gebieden. Er wordt gehoopt op een beter leven, maar wel op een plek naar eigen keuze.
De nummers zijn uptempo en melodieus. Er is een overdaad aan toetsenpartijen en koortjes maar die passen perfect in de nummers. Een gitaarsolo in Break Your Fall zorgt voor een instrumentaal intermezzo.  Wired To Obey, Pull The Strings, de nummers zijn één voor één juweeltjes. Goed doordachte melodielijnen, krachtig gitaarwerk en heldere vocalen. Ook tekstueel wordt er niet bezuinigd, de nummers hebben behoorlijke stukken tekst.
Het hele album duurt zestig minuten. Symphony Of Lies moet zeker nog genoemd worden, een lekker uptempo nummer. Het album sluit af met A Beautiful Tragedy waarna de luisteraar nog even verdwaasd blijft zitten. Wat een brok energie is er het afgelopen uur voorbij gekomen! Een erg sterk album en zeker een aanrader!

Related posts

Black Sabbath – Anno Domini: 1989 – 1995

16Volt – Negative On Arrivals

Boneripper – World Ablaze