Home » Marillion – An Hour Before It's Dark

Marillion – An Hour Before It's Dark

door Edwin Knip
416 views 2 minuten leestijd

Het nieuwe album van Marillion gaat over dat laatste uur dat je nog buiten mocht spelen voordat je naar huis moest. Wat zou je in dat allerlaatste uur nog kunnen en willen doen?
Het gaat natuurlijk niet over het buitenspelen, Marillion stipt grotere issues aan, de klimaatcrisis en de laatste minuten in iemand zijn of haar leven. Het album verhaalt over persoonlijke, sociale en politieke zaken. De band combineert dit met haar eigen unieke sound met sterke melodieën en geweldige teksten. De band geeft na al die jaren nog steeds niet toe aan normen en eisen van de wereld buiten de band, de band blijft aan de eigen stijl vasthouden. Hulde!
Er staan zeven nummers op het album, waarvan het instrumentale nummer Only A Kiss nog net de veertig seconden aan tikt. De andere zes nummers variëren in lengte van 6,5 tot zelfs 15 minuten. Het eerste nummer Be Hard On Yourself gevolgd door Reprogram The Gene. Het zijn rustige, intieme nummers. Met Murder Machines wordt het album steviger. De vocalen klinken krachtiger en ook de instrumentale omlijsting doet er een stapje bij.
De band stipt diverse actuele items aan in de teksten, COVID19, menselijke sterfelijkheid maar ook de medische wetenschap. The Crow And The Nightingale is een sterk nummer met tempo wisselingen. Het is een mooi sferisch nummer dat naar het einde toe aanzwelt. Het is de opmaat naar de twee langste nummers van het album, Sierra Leone en Care. Sierra Leone is een nummer dat uit vijf delen bestaat, Het eerste deel is nog vrij rustig maar gaandeweg krijgt het nummer meer volume.
Op dit moment toert Marillion nog met de Light At The End Of The Tunnel tour in het Verenigd Koninkrijk, hierna volgen nog enkele Marillion weekends in de zomer. In de herfst van dit jaar gaat Marillion op een tour door Europa. Ga dat zien, deze band heeft nog steeds iets magisch.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00