Home » Marriages – Salome

Marriages – Salome

door Edwin Knip
135 views 1 minuten leestijd

SalomePost-punk uit de jaren tachtig smelt samen met hedendaagse stoner-rock op het debuut album van Marriages,, afkomstig uit Los Angeles.
De band wordt opgericht in 2011 en bestaat uit twee oud leden van Red Sparrowes, Emma Ruth Rundle op gitaar en zang, en Greg Burns op de bas en toetsen. Drummer Andrew Clinco maakt het trio compleet. De breekbare stem van Rundle geeft het album zijn charme mee. Waar de aritmische melodielijnen een heel eigen koers lijken te varen, geeft de zang de kleur aan de nummers. Het is geen album met snelle nummers, het tempo blijft laag met heel af en toe een kleine versnelling.  Het eerste nummer is The Liar en hier wordt meteen duidelijk wat de luisteraar kan verwachten. De muziek doet af en toe chaotisch aan en lijkt een kruising tussen Tool en ambient. Zoals eerder gezegd, de zangpartij vormt alles tot één geheel. Skin is wat melodieuzer, gevolgd door Santa Sangre. Het hele album bevat negen nummers, en elk nummer is een tijdloze compositie. Het is moeilijk om er een label aan te hangen.  Dit album verdient een serieuze luisterbeurt, het is wel degelijk een uitstekend stuk muziek.
Op dit moment is de band op tournee met Helms Alee, die op hetzelfde label zitten. In Nederland is Marriages het voorprogramma van de band Woven Hand.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00