Home » Blessed With Rage – And The Shadows Followed Him

Blessed With Rage – And The Shadows Followed Him

door Maurice van der Zalm
91 views 2 minuten leestijd

Cover-Front
Metalcore zou je kunnen vergelijken met een Duitse schnitzel. Ze zien er eigenlijk allemaal hetzelfde uit, maar de smaken  verschillen nogal. Het Duitse Blessed With Rage weet de metalcore ook degelijk van een smaakvolle saus te voorzien. Na het debuut HeavenSkyline in 2014 hebben ze tussen de bedrijven door tijd vrij weten te maken om het energieke en krachtige And The Shadows Followed Him uit te brengen.
Deze DIY-band weet als viertal een flinke portie metalcoreherrie over je uit te storten, waarbij alle metalcore-elementen in de juiste proportie zijn toegediend. De balans tussen grunts, screams en clean vocals ligt precies goed. Soms komen er wat invloeden van Slipknot naar boven drijven in bijvoorbeeld opener Raven Speaks en het uitzonderlijke Capital Of Mania. Het laatstgenoemde nummer grooved, kent voldoende stijlwisselingen en de muzikale details blijven je verbazen, waarbij de keyboards een belangrijke rol spelen. Dit doen ze trouwens ook in Pulse. Dat start al met een zenuwslopend keyboardgeluid. Al snel ligt er een flinke groove op de loer. Ook hier een fraai evenwicht in grunts en clean vocals. Wanneer ze aan het eind dat “stop-en-groove-diep-door”-stuk inzetten pakken ze me helemaal in. Dat het tempo niet altijd heel hoog hoeft te zijn, bewijst de band in het wat langzamere, doch zware Pyramids In The Arctic en Paranormal Creature. In het slotstuk Orphan gaan ze zelfs bijna de balladkant op in een semi-akoestisch nummer. Wonderschoon, maar wel afwijkend van het geheel. (Doet me een beetje denken aan het More Than Words bij Extreme). Deze review wil ik graag afsluiten met te melden dat er genoeg pure metalcore te vinden is op deze schijf met als één van de hoogtepunten het nummer Fire With Fire (ft. Cop Ma). Het straalt, het brult, het zindert en het overtuigt. Qua muziek, qua stijl en qua zang. Vooral de Duitse raptekst geeft het nummer een bijzondere dynamiek mee.
Blessed With Rage kan zich meten met de min of meer gevestigde orde in metalcoreland. Dit tweede album is van uitstekende kwaliteit. Mijn adrenalinegehalte is volgens mijn huisarts weer tot een maximum gestegen. Gelukkig heeft hij me aangeraden om het album gewoon te blijven draaien. Het medicijn wanneer je Blessed With Rage bent.
[youtube id=”lIvZC9BhDOM” align=”left” mode=”lazyload” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=lIvZC9BhDOM”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00