Home » Sven Hammond – IV

Sven Hammond – IV

door Dennis Winkel
201 views 2 minuten leestijd

cover Sven Hammond IVDe soul is uit de naam verdwijnen, maar zeker niet uit de muziek. Sven Hammond laat op het vierde album horen nog steeds één van de beste bands uit Nederland te zijn. Zanger Ivan Peroti, die ook op het vorige album al te horen was, is nu een vaste waarde in de band en dat maakt de muziek meteen een stuk bereikbaarder voor een groter publiek.
Sven Hammond is de band rondom Sven Figee en zijn Hammond orgel. Sinds 2009 timmert de oud-toetsenist van onder andere Anouk aan de weg met zijn eigen band. Met altijd in het centrale middelpunt het Hammond orgel. Op IV lijkt de band die formule toch los te laten. Centraal staat nu de donkerbruine, zoetgevooisde stem van Perotti. Ook is er meer ruimte voor de gitaar en verdwijnt het orgel iets meer naar de achtergrond. Voor de fans misschien even wennen, maar een gedurfde en interessante keuze is het zeker.
De eerste single geeft meteen een mooie doorsnede van wat de rest van het album in petto heeft. ‘Empire’ is een rocksong met daarover een krachtige zanglijn. Dat de soul toch echt niet ver weg is laten ze horen op ‘Diamond drink’. Ander persoonlijk hoogtepuntje op het album is het nummer ‘Pain’ waarin eens te meer duidelijk wordt hoeveel de zanger toevoegt aan de band.
Ik hoop dat de heren veel tijd hebben vrij gehouden in de agenda’s deze zomer, want met het nieuwe album op zak kunnen ze prima iedere festivalweide compleet afbreken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00