Home » Catfish And The Bottlemen – The Balcony

Catfish And The Bottlemen – The Balcony

door Dennis Winkel
125 views 1 minuten leestijd

cover catfisch and the bottlemen the balcony
Al jaren laten de makers van de voetbalgame FIFA zien te weten wat de beste nieuwe tracks zijn op het gebied van rock en pop. Onder andere bands als Editors, Keane, maar ook het Nederlandse The Sheer stonden in de playlist van één van de populairste games ter wereld. In 2015 is het de beurt aan een jong bandje uit Noord-Wales, Catfish and the Bottlemen. The Balcony is een prima debuutplaat.
Verwacht van deze jongens niet een revolutionaire sound of muzikale experimentjes. Nee, de heren kiezen ervoor om de Brit pop weer nieuw leven in te blazen. Als je niet beter zou weten zou je denken dat deze plaat uit de begin jaren van deze eeuw komt. ‘Cocoon’, de tweede single van het album zou prima een liedje van bands als Rooney of Supergrass kunnen zijn. Ook ‘Kathleen’ is een rocksong uit de Britse traditie.
Klinkt het geheel dan gedateerd? Nee, zeker niet! De mannen weten precies waar ze mee bezig zijn en vooral ook waar ze heel goed in zijn. Het mag dan niet vernieuwend zijn, maar juist door daar voor te kiezen vallen ze op tussen al het andere wat de afgelopen tijd uitkwam. Een festivalband zoals je ze graag ziet, met aanstekelijk rocksongs.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00