Home » Master – Saints Dispelled

Master – Saints Dispelled

door Filip van der Linden
498 views 2 minuten leestijd

Master is één van de pioniers in de deathmetal. Hoewel dit vandaag niet langer een Amerikaanse maar een Tsjechische band is, blijven ze onverminderd gaan, zowel in concerten als in releases. Ook al laten de grote festivals en labels deze band vaak links liggen. Met de hernieuwde aandacht voor het genre en met het eerherstel voor de pioniers krijgt ook Master opnieuw wat meer aandacht. Hun nieuwe album Saints Dispelled verdient dat ook.

Saints Dispelled is één brok rauwe energie. Zoals ze dat deden in the old days. Niet te veel aan allerlei knopjes zitten draaien in de studio, gewoon op ‘record’ drukken en gaan! Zo doen ze dat live ook en soms moet het ook allemaal niet meer zijn dan dat. Dit album is een ode aan de begindagen, met nog steeds heel wat doelgerichte woede en agressie. Oldschool death zoals we die kennen van bij bijvoorbeeld Memoriam, Pestilence, Dead Head of Asphyx. Er zitten soms ook wat oldschool thrash-elementen verstopt in de tracks.

Paul Speckmann, de Amerikaanse bassist en zanger van Master, houdt het schip perfect op koers in elke track en de twee Tsjechen in de band krijgen heel wat ruimte om hun eigen ding te doen in zijn schaduw. Muzikaal of inzake speltechniek is dit album misschien geen absolute hoogvlieger, maar dichter bij het origineel van deathmetal kom je niet meer.

De leukste nummers op Saints Dispelled zijn voor mij Walk in the Footsteps of Doom, Minds Under Pressure en The Wizard of Evil. Wat een majestueuze intro heeft die laatste track wel niet. Wie niet de vinylversie maar nog – oldschool! – de CD koopt, krijgt er zomaar twee bonustracks gratis bovenop.

Er zit overigens een Nederlands luik aan deze release. Saints Dispelled komt uit bij het Nederlandse label Hammerheart Records en het artwork is van de hand van Richard Schouten. Die ken je misschien nog van Acrostichon, maar in 1993 was hij kort even één van de live-gitaristen van Master. En hij deed ook al het artwork voor het Unknown Soldier-album van Master in 2013.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00