Home » Maverick – Ethereality

Maverick – Ethereality

door Edwin Knip
235 views 2 minuten leestijd

Het vierde album van de Noord Ierse band Maverick ondervond wat vertraging als gevolg van de lockdown in Groot Brittannië maar is nu toch verkrijgbaar.
De band wordt in 2012 opgericht door de broers David en Ryan Balfour die nog steeds onderdeel van de band uitmaken. De volledige line-up is: zanger David Balfour, gitaristen Ryan Balfour en Ric Cardwell, bassist Richie Diver, Drummer Jason-Steve Mageney. In 2013 brengt de band de EP Talk’s Cheap uit, gevolgd door het eerste album Quid Pro Quo in 2014.  De band speelt een op een aantal grote festivals in Europa zoals onder andere Wildfest in Belgie, Icerock in Zwitserland en H.E.A.T. Festival in Duitsland.
De tien nieuwe nummers laten goed horen wat de band in zijn mars heeft. Het album opent met Falling, een stevig en snel rocknummer met een flinke drive, gedirigeerd door de beide gitaristen.  Ook het nummer Thirst is zo’n soort nummer, uptempo rock met overheersende gitaren en stevig drumwerk. Met het nummer Never doet de band een stapje terug, het tempo gaat omlaag en Balfour wordt in zijn zang gesteund door enkele koortjes. Af en toe lijkt het nummer op zo’n typisch jaren negentig rock ballad.
Switchlade Sister heeft een lekker in het gehoor liggend koortje dat het ook live goed zal doen. Dit wordt gecombineerd met een flinke gitaarpartij die als een soort deken over het nummer ligt. Dying Star is ook weer een stap terug in de tijd, waarna met Light Behind Your Eys de snelle gitaar riffs weer tevoorschijn komen.
Met dit album vestigt Maverick zich steviger in de hedendaagse rockscene, het album is afwisselend en uitdagend met goede vocalen en uitstekend gitaarwerk. Smullen voor de liefhebber dus.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00