Home » Mayhem naar Doornroosje Nijmegen

Mayhem naar Doornroosje Nijmegen

door Patrick Spruytenburg
155 views 2 minuten leestijd

Liefhebbers van extreme metal mogen donderdag 31 oktober met een uitroepteken in hun agenda markeren. Beide zalen van Doornroosje staan deze avond in het teken van een goddeloze hoogmis van formaat. Het duistere en verwoestende hoofdgerecht deze avond is: Mayhem met daarnaast Gaahls WYRD, GosT en eerder aangekondigde Deströyer 666, Dead Congregation, Nocturnal Graves en Inconcessus Lux Lucis.
De Noorse black metal band Mayhem heeft een mythische status verworven met het album ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ uit 1994. De plaat wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke black metal albums aller tijden. Pure, rauwe, inktzwarte black metal. Maar de band heeft zich in de jaren erna verder ontwikkelt. Dat hebben ze wel bewezen met de eveneens gitzwarte maar meer moderne albums ‘Chimera’ een ‘Ordo Ad Chao’. Binnenkort verschijnt nieuw werk via Century Media, het nieuwe label van Mayhem.
Gaahls WYRD is de nieuwe band van de Noorse blackmetalgod, podiumpersoonlijkheid en wijnconnaisseur Gaahl. Met Gaahls WYRD speelt hij nummers van zijn voormalige bands God Seed, Gorgoroth en Trelldom, maar ook nieuw werk.
De Australiërs van Deströyer 666 spelen maar mondjesmaat in Europa, maar nu keren ze eindelijk weer terug naar Nederland. De band staat bekend om hun nietsontziende, verschroeiende mix van black thrash metal.
Synthwave is een genre dat vrijwel geen gitaren kent en toch geliefd is door menig metalhead. Acts als Perturbator en Carpenter Brut bewezen al een thuis te hebben op een festival als Roadburn. Gost kan in hetzelfde rijtje geschaard worden, maar zijn muziek is duisterder dan bovengenoemde namen. Sinistere, smerige en demonische darkwave is wellicht een betere omschrijving. Een beetje vreemd wellicht, maar wel zeer lekker.
Het Griekse Dead Congregation is geen onbekende in de death metal scene. De brutale nummers zijn geïnjecteerd met een flinke scheut doom en black metal invloeden. Verplichte kost voor liefhebbers van Incantation en Immolation.
Net als Detröyer 666 zijn de mannen van Nocturnal Graves afkomstig uit Australië. De thrashy roots worden zeker niet verloochend, maar op hun laatste album ‘Titan’ is het geluid gelaagder, duisterder en zakt het tempo wat vaker in. Het geheel wordt daardoor alleen maar bruter.
Wanneer: donderdag 31 oktober
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.
bron: website doornroosje

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00