Home » Epica – Design Your Universe Gold Edition

Epica – Design Your Universe Gold Edition

door Edwin Knip
126 views 2 minuten leestijd

Het tienjarig bestaan van het vijfde album van Epica wordt groots aangepakt.
Oorspronkelijk werd het album in 2009 uitgebracht, op 10 oktober 2009 werd het album in Paradiso aan het publiek gepresenteerd.  Met Simone Simons op zang weet de band zich verzekerd van de perfecte frontvrouw. Haar stem gaat, en kan, werkelijk alle kanten op. De veertien tracks op het album staan als een huis, ook na tien jaar. Het blijkt maar weer dat dit een tijdloze productie is geweest.
Het album opent met Samahdi – Prelude, een rustige intro. Daarna wordt je overspoeld door de symfonische rock van de zeskoppige formatie. Resign To Surrender is een vervolg in de reeks A New Age Dawns, een reeks die gestart is op het album Consign To Oblivion. De nummers op het album zijn stevig en overdonderend. Gitaar riffs en beukende drums worden gecombineerd met subtiele strijkers en toetsen, grunts en Gregoriaans gezang.
Martyr Of The Free Word heeft van alles wat in zich, het nummer ontpopt zich gaandeweg als een agressief, donker rocknummer. Tides Of Time is daarentegen een heel licht, subtiel nummer. De stem van Simons klinkt zo helder en breekbaar. En zo is er tussen al die veertien origineel titels een groot onderling onderscheid in stijl, melodie en tempo. Een genot om naar te luisteren.
Speciaal voor de jubileum editie zijn er nummers toegevoegd. Er zijn vijf akoestische versies toegevoegd, afwijkende versies van Burn To A Cinder, Our Destiny, Unleashed, Martyr Of The Free Word en Design Your Universe. Naast een cd komt er ook een gelimiteerde oplage op silver-marbled vinyl uit. Met de vijf extra nummers krijgt het album nog meer glans, het is mooi om de verschillende versies te horen. En, nogmaals, het album verveelt geen moment.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00