Home » Alunah – Violet Hour

Alunah – Violet Hour

door Edwin Knip
117 views 1 minuten leestijd

Stevige en donkere doom rock uit het Verenigde Koninkrijk.
Op het vijfde album van Alunah is de bezetting gewijzigd. Drummer en oprichter Jake Mason speelt vanaf de oprichting in 2006 al in de band, de andere leden uit de huidige formatie zijn later ingestroomd. Bassist Dan Burchmore komt in 2013 bij de band, zangeres Sian Greenaway (ex-Bear Legs) versterkt de band in 2017. In 2019 tenslotte komt gitarist Dean Ashton (Diamond Head) bij de band.
Het nieuwe album duurt net geen drie kwartier en kent acht nieuwe titels. Trapped & Bound is het eerste nummer. Het is een zwaar ingezet, donker nummer. Trage riffs worden gecombineerd met de lage stem van Greenaway die het nummer net dat beetje extra melodie geeft. Hunt is een langzamer nummer totdat er halverwege een versnelling doorgevoerd wordt. De muzikale omlijsting is een zware, logge muur van akkoorden waar Greenaway doorheen moet breken met haar vocalen.
Unholy Disease en Hypnotized zijn een beetje vergelijkbare nummers. Violet Hour, het titelnummer, is een wat meer uptempo nummer. Als het album wordt afgesloten met Lake Of Fire is er een einde gekomen aan deze muzikale reis. Het was een reis met een heerlijke overdaad aan zware riffs en trage baspartijen, dat alles besprenkeld met de aangename vocalen van Greenaway. Dit resulteert uiteindelijk toch in een ruim voldoende. Voor de liefhebber verdient dit album zeker de aandacht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00