Home » Waltzburg – Cut The Wire

Waltzburg – Cut The Wire

door Edwin Knip
145 views 1 minuten leestijd

Een fris album met een mix aan indie en new wave muziek uit eigen land.
Ja hoor, ze bestaan nog. Nieuwe bandjes die lekker hun eigen gang gaan. Waltzburg bestaat uit zanger/gitarist Menno Krivokutya, zangeres/toetsenist Nicole Jansen, bassist Joost Klapmuts, gitarist Jesse Smits en drummer Ruben Marseille. Cut The Wire is het debuut album en in eigen beheer uitgebracht.
De nummers op het album verhalen over moeite hebben met keuzes maken, of je niet kunnen vinden in keuzes van anderen. Friends gaat er over dat vrienden een keuze maken om naar de grote stad te verhuizen en het totale onbegrip bij de achterblijvers. Exhale gaat over de keuze om de relatie te beëindigen, maar dan wel door de ander omdat je je er zelf niet toe kunt zetten. Ages gaat over een relatie waarbij we al vooruit kijken naar het einde van die relatie voordat die zelfs maar begonnen is.
Het zijn doordachte onderwerpen, gecomponeerd op frisse, vrolijke en toegankelijke melodieën.  Het album luistert als een fijne nazomer dag aan het begin van de herfst, het laatste stukje warmte voordat het weer definitief omslaat. In iets meer dan een half uur tijd weet Waltzburg de luisteraar te overtuigen, Indie nummers als consensus en Gotor worden afgewisseld met new wave en postpunk achtige invloeden in bijvoorbeeld Battered en Friends.
Degene die nu nog niet overtuigd is, de band is live te zien op 25 oktober in Vessel 11 in Rotterdam, op 31 oktober in EKKO in Utrecht en op 2 november in Simplon, Groningen. En er zijn nog meer data, dus keuze genoeg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00