Home » Met zes naar de finale van de Nederlandse Wacken Battle

Met zes naar de finale van de Nederlandse Wacken Battle

door Filip van der Linden
245 views 1 minuten leestijd

Nog zes Nederlandse bands maken kans om deze zomer als beginnende band op het legendarische Wacken Open Air te mogen spelen. Na een reeks voorrondes op verschillende locaties werden TerraDown, The Unslain, Temple Renegade, Shuulak, Embers of Oblivion en Despicable Heroes geselecteerd.
Vorig jaar was er geen Nederlandse Wacken Battle, maar wonnen de Despicable Heroes wel al de (vervangende) Metal Battle. In 2017 mocht Inferum Nederland vertegenwoordigen op Wacken.
De finale van de Nederlandse Wacken Battle wordt georganiseerd op zaterdag 20 april in Harderwijk (Estrado). Met zes bands op het podium moet je er natuurlijk al vroeg op de avond bij zijn. De deuren openen om 19 u. Wie deze battle wint, verneem je nadien op deze site.
Ook in België zijn de voorrondes voor de Wacken Metal Battle inmiddels achter de rug. Hier zijn er liefst acht finalisten: CathuboduaHunterPrimal Creation, The Curse Of MillhavenHudiĉWhen Plagues CollideInsommia en Stand For. De Belgische finale wordt georganiseerd  op zaterdag 25 mei in Zingem (Kruisem). Deze avond start nog vroeger, om 17.30 u al, en tegen middernacht is de winnaar bekend. Een verslag van deze Belgische finale vind je nadien op deze site.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00