Home » METAL-AID band uitgelicht: 7TOOLS

METAL-AID band uitgelicht: 7TOOLS

door Maurice van der Zalm
293 views 2 minuten leestijd

Eind vorig jaar lanceerde 7Tools ineens vier singles op rij en liet meteen horen waar de band anno 2020 staat. De band bestaat al sinds 2012 en wist al de nodige aandacht te vergaren. Op een gegeven moment bleven bassist Coen Peters en drummer Sjoerd Peters over en was er werk aan de winkel. Met de toevoeging van gitarist Lars Deelman heeft de band zichzelf een fikse injection toegediend en werd er vanuit de moderne metal een stevig geluid neergezet. De vier singles die eind vorig jaar online werden gezet lieten horen dat 7Tools klaar is voor het grote werk.
Met beestachtige gretigheid wordt er flinke metal gespeeld waarbij nu- en deathmetal zeker vertegenwoordigd zijn. Flinke metal die aanspreekt en gemakkelijk blijft hangen. Er is een duidelijk wisselwerking merkbaar tussen drum, gitaar en bas en de zware riffs die voorbij komen worden heerlijk afgewisseld met prettige tempowisselingen. Daarbij is overduidelijk dat de heren weten hoe ze een puike compositie weten op te bouwen en zorgt een onderhuidse spanning voor een prettig gevoel.
De muziek van 7Tools is binnen het algemene basisgeluid enigszins onvoorspelbaar en dat houdt een set van 7Tools dan ook bijzonder interessant om te beluisteren en te bekijken. Om het geheel live nog eens flink van ballen te voorzien is in december 2019 gitarist Wouter Merks aan de bezetting toegevoegd. Dat kan alleen maar betekenen dat de belofte voor de modern metal in Nederland zichzelf wat extra gewicht heeft toebedeeld dat uitstekend binnen het programma van METAL-AID past. Laat je op 25 juli verrassen door vier jongen honden die met een ongekende gretigheid Baroeg vanaf 16.00 uur gaat platspelen voor je. Dus zet de tafel aan de kant, organiseer je eigen moshpit en schuur je anti-slip maar extra op voor 7Tools.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00