Home » METAL-AID band uitgelicht: DAY SIX

METAL-AID band uitgelicht: DAY SIX

door Maurice van der Zalm
220 views 2 minuten leestijd

Met het album The Grand Design speelde het progressieve collectief Day Six zich al aardig in de kijker, maar daarna was het lang stil rond de band. Totdat in 2017 de band met het nieuwe album Solitary League vriend en vijand wist te verrassen en op het album liet horen dat het progressieve genre in Nederland zich uitstekend kon en kan meten met de grootheden uit het buitenland. Gitarist/zanger Robbie van Stiphout en drummer Daan Liebregts hebben samen met bassist Eric Smits en toetsenist Desmond Robberegt het niveau in de afgelopen jaren flink op mogen schroeven en Solitary League mag dan ook een juweel genoemd mag worden.
We zijn van METAL-AID dan ook uitermate trots op het feit dat juist Day Six op het festival acte de presence geeft. Je mag een set verwachten waarbij je geregeld even van je stuk gaat worden gebracht. Vanuit de progressieve basis speelt Day Six uiterst toegankelijke muziek dat doorspekt is met diverse elementen uit andere genres. Laat je verbazen door de jazzy (improvisatie) stukken of de zeer krachtige passages waarbij Robbie van Stiphout zijn gitaar flink laat zweten. 2+2 is doorgaans vier, maar juist de vier tellen in een maat worden nog wel eens flink door elkaar gehusseld en zorgen daardoor voor een uiterst interessante muziekreis waarbij je soms even stil wil blijven staan om er optimaal van te kunnen genieten.

In de review op Rockportaal wordt de muziek ook vergeleken met “een diamant die vanuit diverse perspectieven een andere glinstering/schittering tentoonstelt” en zijn vergelijken met de muziek van Rush, Ayreon en Led Zeppelin aangekaart. En dat komt niet vanzelf aanwaaien.
Day Six is een progressief zwaargewicht en dat zullen ze op zaterdag 25 juli zeker tonen tijdens hun optreden dat vanaf 14.00 uur te zien en te beluisteren is. Haak in en verwonder je.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00