Home » METAL-AID band uitgelicht: DEMONHEAD

METAL-AID band uitgelicht: DEMONHEAD

door Maurice van der Zalm
162 views 1 minuten leestijd

Begin maart bracht Demonhead uit Australië het album Black Devil Lies uit. Het was precies het goede moment aangezien ze het voorprogramma van Geoff Tate verzorgen in Nederland. Helaas zorgde Covid-19, zoals bij zoveel anderen, ervoor dat Demonhead niet aan doen. Maar toen Demonhead van METAL-AID hoorde, aarzelden de heren niet en sloten zich aan bij het rijtje uitstekende bands voor een streamoptreden waarin ze hun onvervalste rock aan de liefhebber tonen. Demonhead zet stevig in op een typische hardrockleest waarbij ze diverse elementen gebruiken om de composities verdraaid interessant te houden.
Met invloeden van Iron Maiden en southern rock en zelfs wat thrashmetal weten ze een geluid neer te zetten waar je warm van wordt. Met het album Bring On The Doom wist Demonhead in 2015 al hoge ogen te gooien en heeft met het nieuwe album Black Devil Lies de lijn mooi voortgezet. In deze coronaperiode gaat Demonhead op METAL-AID precies doen wat je van de band mag verwachten. Demonhead zorgt ervoor dat het festival meteen keihard/vet geopend wordt en weet dé idee van METAL-AID te vertalen naar een sterk optreden en verenigt iedere liefhebber tijdens hét metalevent van het jaar. Volgend jaar zal de band in de Boerderij in Zoetermeer hun kunstje nog eens dunnetjes overdoen in het voorprogramma van Geoff Tate.
Bereid je voor op een lekker stevig hardrockoptreden van dit sympathieke viertal uit Melbourne. Ze openen het festival om 13.00 uur en het optreden zal tegelijkertijd in thuisland Australië gestreamd worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00