Home » METAL-AID band uitgelicht: Jahat

METAL-AID band uitgelicht: Jahat

door Maurice van der Zalm
387 views 1 minuten leestijd

Jahat is een relatief jonge band met vijf geroutineerde muzikanten uit de omgeving van Tilburg. Door de wol geverfd heeft het vijftal elkaar gevonden in hun passie voor metal. Gitarist Daan Janzing is zeker geen onbekende in het rock-/metalgenre in Nederland. Zo duikt zijn naam op bij onder meer Maiden UniteD, Red Vultures en My Favorite Scar, waarmee hij onder meer in het voorprogramma van KISS speelde in Arnhem.
Basssist Jay Duykers heeft zijn sporen verdiend in Chillburn en Brotherhood Foundation. Aangevuld met drummer Darrick van Dieren en gitarist Robin van Poppel zet dit viertal een metalbasis neer waar zanger Jeremy Kock zijn vocalen aan mag toevoegen. Het resultaat zijn genadeloze metalcomposities waarin zware grooves de aandacht opeisen. Denk aan Pantera in een modern metalupdate. De eerste twee singles op Youtube zijn slechts een voorbode van de genadeloze muzikale bulldozer die naar de naam Jahat luistert.
De band staat aan de vooravond van een doorbraak en laten op METAL-AID horen dat ze in staat zijn om als een sloopkogel de ether te vermorzelen. Met hun energieke optreden gaan ze de temperatuur in de studio flink opstuwen en we mogen met z’n allen hopen dat de vier muren na hun set nog fier overeind staan. Zet jezelf klaar, zet de tafels en stoelen buiten en nodig je buren uit voor een dikke moshpit.
Donderdag 9 juli kun je de derde single van de band vinden op YouTube.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00