Home » METAL-AID band uitgelicht:  SHOOT THE MESSIAH

METAL-AID band uitgelicht:  SHOOT THE MESSIAH

door Maurice van der Zalm
327 views 2 minuten leestijd


Toen de organisatie van METAL-AID van start ging met de voorbereiding van het festival, stond de thrahsmetalformatie Shoot The Messiah al op het lijstje. Gelukkig had de band er ook veel zin in, maar kwam voor een dilemma te staan toen de vaste drummer de band verliet. Er werd naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe drummer en die hebben ze dan ook gevonden waardoor ook Shoot The Messiah gelukkig aan de line-up van het festival toegevoegd kon worden.
De band bestaat ondertussen vijf jaar en hebben de vier muziekstijlen van de bandleden gevormd tot een heerlijke brute (thrash)sound waarbij deathmetalinvloeden als vanzelf geïntegreerd zijn in het totale geluid. De boodschap is daarbij ook dat iedereen eens moet stoppen met het blindelings volgen van wat er gezegd wordt en wat we lezen en ons eigen oordeel moeten vormen. Het laatste wapenfeit van de band is het album Kill All Gods waarin alles op zijn pootjes terecht lijkt te zijn gekomen. Maar Shoot The Messiah is niet de zoveelste thrashband. Door de inbreng van andere muziekstijlen in de basisthrash weet de band eigenzinnig maar vooral heel creatief en inspirerend te werk gaan wat uitmondt in gevarieerde metalcomposities die aanspreken.
Met Shoot The Messiah hebben we dus een zwaargewicht in huis die er niet voor schroomt om keiharde death-/thrashmetal van een accentje te voorzien. Met de kersverse drummer in de gelederen is Shoot The Messiah er klaar voor om de Erasmusbrug in Rotterdam te laten trillen wanneer ze vanaf 20.00 uur hun set gaan neerzetten. Zorg dat je er bij bent, dat de BBQ veilig staat en het bier koud, want van slapen zal het nog even niet snel komen.
https://www.facebook.com/events/2591574671101983/
www.metal-aid.jouwweb.nl
www.twitch.tv/baroeg

Metal-Aid festival (Live stream)


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00