Home » METAL-AID band uitgelicht: UNDAWN

METAL-AID band uitgelicht: UNDAWN

door Maurice van der Zalm
229 views 2 minuten leestijd


Undawn is al een aantal jaar een goede bekende bij Rockportaal. Met het album Justice is…. wisten ze in 2015 sterk te overtuigen. De metalcore die het viertal op schijf had geperst, is (oneerbiedig) onNederlands te noemen. Niet alleen muzikaal zorgt de aanstekelijke metalcore voor een fikse dosis adrenaline. Ook tekstueel hebben de heren wel wat te vertellen. In het interview dat we begin 2016 met drummer Tom Brinkhuis hadden omschreef hij het als volgt: “Wat wij vooral heel belangrijk vinden is om mensen na te laten denken over bepaalde onderwerpen die leven in de maatschappij. Bij dit album hebben we duidelijk gekozen voor gerechtigheid omdat dit tijdloos is, met de dag verandert maar waar toch zoveel verdeeldheid over heerst in de maatschappij.” 
Muzikaal en tekstueel kan Justice Is… beschouwd worden als een tijdloos album. Mede door Justice Is… schuiven we eind 2016 aan bij het Brainstorm festival in Apeldoorn en zien daar dat Undawn live de verwachtingen van het album ruimschoots evenaart. De band speelt alsof het de Ziggo is en presenteert zich als een genadeloze goed geoliede muziekmachine.
De drie jaar erna heeft Undawn gebruikt om bij zichzelf te rade te gaan en te bekijken waar ze zich muzikaal bevonden en waar ze naartoe wilden. Ze onttrokken zich aan een verwachtingspatroon en oordelen van anderen en schreven vijf composities vanuit het hart waarbij ze opnieuw solidair werden met zichzelf. En daarmee was ook het centrale thema op de EP Solidarity gevonden. Een EP met vijf ijzersterke vlijmscherpe composities “die gaan over het doorbreken van negatieve patronen die je ondervindt tijdens het streven naar perfectie, om door te kunnen gaan groeien in je leven “ (Rockportaal).
En Undawn bewijst met de EP dat solidariteit met jezelf een meer dan goed resultaat kan opleveren.
Op METAL-AID laat de band zien waarom ze tot het beste van de Nederlandse muziekbusiness gerekend mogen worden. Alle ingrediënten van een goed concert gebruikt Undawn om de kijker op METAL-AID te trakteren op een uitstekende show. Dat betekent strak spel, gretig spel, een op elkaar ingespeelde band en uitstekende metalcore waarbij het plezier van de muzikant zich als vanzelf nestelt in je eigen hoofd. Een niet te missen concert dus. We zijn dan ook trots en blij met Undawn op de affiche.
Markeer daarom zaterdag 25 juli in de agenda en volg het optreden via YouTube of facebook wanneer je kijkt op https://metal-aid.jouwweb.nl/stream
https://www.youtube.com/channel/UC8joEhSk-XHiAjYSVvZqEeg/live
https://www.facebook.com/rockportaal/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00