Metal Female Voices Fest- Oktoberhallen (Wieze) 18/10/2013

Metal Female Voices Fest heeft voor de elfde keer op rij een geweldige line up. Drie dagen lang kunnen de bezoekers genieten van female fronted metal bands in de Oktoberhallen te Wieze in België. De vrijdag staat erom bekend dat het de opwarm avond is van het festival. Een drukke planning is het dus vanavond niet. Vandaag staan Liv Kristine en Eve’s Apple op het programma.
Bij aankomst staan er nog maar weinig mensen buiten die naar binnen willen. Snel even de nodige polsbandjes en fotopas ophalen en naar binnen. De zaal is nog niet eens voor de helft gevuld. Niet vreemd voor de vrijdag avond.
Liv Kristine heeft al vaker op het Metal Female Voices Fest podium gestaan met haar andere band Leaves’ Eyes, maar nooit eerder solo. Voor mij is het een eerste kennismaking van haar als solo artieste. De set bestaat uit heel ander werk dan wat we kennen van Leaves’ Eyes. Meer balad achtig met wat up tempo nummers er tussen door. Voor grunts is weinig ruimte maar dat past prima in dit geheel. De zaal is wat voller gestroomd maar niet eens voor de helft gevuld. Knus kan je het wel noemen. Liv geniet van het publiek wat toch gekomen is. Het voelt voor haar dan ook, als solo artieste, als een warme verwelkoming. Dat het publiek ook geniet kan je merken als de set afgelopen is. Het publiek wil meer en dat krijgen ze ook. Een nummer uit het tijdperk dat Liv nog zong bij Theater Of Tragedy. “A Distance There Is” geeft dan ook bij menig bezoeker meters hoge kippenvel op de armen. Heerlijk om Liv dit nummer zo strak te horen zingen. Een perfecte afsluiter van de set en een perfecte opener voor het festival. Lang hoeven we Liv niet te missen want morgen staat zij met Leaves’ Eyes op het Metal Female Voices Fest podium.
Eve’s Apple is een organisatie die zich inzet voor zangeressen in de metal wereld. Steeds meer zangeressen weten hun weg te vinden naar deze organistie en vinden steun bij elkaar in de harde metal wereld.
De Apples die vandaag onder andere op het podium staan: Charlotte Wessels, Maxi Nil, Karolina Pacan, Clémentine Delauney, Sanna Salou, Angel Wolf Black, Iliana Tsakiraki, VK Lynne, Zuberoa Aznárez, Heidi Parviainen, Grace Méridan, Lindsey Schoolcraft, Marcela Bovio, Sabrina Valentine, Ailyn Giménez, Laura Vargas, Mary Zimmer, Annamaria Cozza, Lisa Middelhauve, Kassandra Novell. Samen brengen zij in duo’s en trio’s allerlei bekende rock n roll nummers te gehore. Nummers van onder andere Queen en Iron Maiden passeren de revue. De ene performance is beter dan de andere. Sommige nummers lijken de zangeressen niet goed op elkaar ingespeeld te zijn of is men de tekst even kwijt. Jammer maar wel te begrijpen. De zangeressen komen uit allerlei uithoeken van de wereld. Misschien hebben ze weinig tijd gehad om zich voor te bereiden, het zou zomaar kunnen. Het is knap dat sommige dames pogingen wagen aan nummers als “Show Must Go On en Wasted Years”. De uitvoering van deze nummers is echter wel voor discussie vatbaar. De ene vind het helemaal geweldig en gaat helemaal uit zijn dak. De ander staat maar twijfelachtig te kijken of dit het wel is wat ze willen horen. Nogmaals knap dat aan deze nummers een poging gewaagd word. Echter was het misschien een beter idee geweest om voor wat makkelijkere nummers te kiezen.  Al bij al mag dit de pret niet drukken en is het toch genieten van al deze dames.
Voor de set klaar is gaan we richting onze slaapplek om te genieten van onze nachtrust. Rust zal hard nodig zijn want we hebben nog twee dagen vol met female fronted metal geweld voor de boeg.

Related posts

Master + Arroganz + Zeit -Elpee (Deinze, België) 12/06/2024

The Ruins Of Beverast – Wayfarer – Effenaar (Eindhoven) 12/06/2024

Freddie And The Vangrails + Röt Stewart – Aap (Gent, België) 07/06/2024