Home » Mick Pointer Band – Marillion's "Script" Revisited

Mick Pointer Band – Marillion's "Script" Revisited

door Maurice van der Zalm
271 views 3 minuten leestijd

cover mick pointer band marillions script revisitedHet eigen label van Mick Pointer Verglas brengt op 3 maart de cd Marillion’s “Script” Revisited uit. Het is de registratie van het concert dat Mick Pointer en zijn vrienden gaven in de Boerderij in Zoetermeer op 16 maart 2013. Hier geldt: ons kent ons. De vrienden van Mick hebben diverse connecties. Via Arena, Pendragon en Shadowland komen toetsenist Mike Varty, bassist Ian Salmon en uitmuntend componist en gitarist Nick Barrett bij elkaar om samen met zanger Brian Cummins integraal (na dertig jaar) de cd Script For A Jesters Tear van Marillion te spelen.
Voorafgaand was ik wat sceptisch. Ik heb Marillion in 1983 in Den Haag en in 1985 in Utrecht mogen meemaken en vooral aan het laatste concert koester ik goede herinneringen. Maar dat was met Fish. Nadat ik de eerste cd heb opgezet, weet ik dat de Mick Pointer Band mij weet te strelen met de nummers op de cd die eigenlijk geen verdere uitleg nodig hebben. Brian Cummins is niet voor niets de zanger van de Carpet Crawlers (de Genesis tribute band). Zijn stem past absoluut in het geluid van de composities. Daarbij zijn het gitaarspel van Nick, de drums van opperhoofd Mick Pointer, de baspartijen van Ian en het toetsenspel van Mike werkelijk subliem te noemen. Alles tot in iedere noot passend. Werkelijk genieten waar je bij zit. De tweede cd bevat minder bekend werk van Marillion. Het start met Three Boats Down From The Candy, het nummer dat op de achterkant stond van de single Market Square Heroes dat trouwens later op de cd prachtig voorbij komt. Het nummer Charting The Single dat oorspronkelijk de b-kant van He Knows, You Know volgt daarop en bijzonder nummer Grendel (eveneens een b-kant nummer) laat in bijna twintig minuten horen waarom de muziek van de ‘oude’ Marillion tot het beste uit symfonische muziekgeschiedenis gerekend mag worden. Het Market Square Heroes is na Grendel een heerlijk nummer met wat meer tempo. Het laatste nummer Margaret is zeker geen onbekende voor de Marillionfans. Het nummer bij uitstek waarin de band wordt voorgesteld en de credits mogen ontvangen voor het sublieme optreden en dat doorspekt met wat traditionals uit de Schotse geschiedenis. Op cd klinkt het allemaal wat rommelig en vind ik Brian niet op zijn allerbest. Wanneer je erbij bent in de zaal (of wat beelden zoekt op het internet) is het een gezellige afsluiter en een feestelijk einde van het optreden.
Zat ik nu te wachten op deze cd. Ik dacht het niet. Maar…..ik ben helemaal van gedachten veranderd. Mick Pointer heeft met zijn vrienden stofnesten in mijn brein doen opwaaien en ik ben helemaal blij met dit product. Een aanrader, wat zeg ik: verplichte kost,  voor een ieder die symfonische rock een warm hart toedraagt

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00