Home » Mind Maze – Back From The Edge

Mind Maze – Back From The Edge

door Edwin Knip
106 views 1 minuten leestijd

MindMaze frontFemale fronted power metal is populairder dan ooit, en probeer dan maar eens om origineel te blijven. Mind Maze, afkomstig uit Pennsylvania zet een eigen geluid neer, onder leiding van ex-Necromance zangeres Sarah Teets.
Samen met drummer Kalin Schweizerhof en gitarist Jeff Teets, beide ook afkomstig uit Necromance, en nieuwkomer Mike LePond (ex-Symphony X) op de bas, levert de band de tweede langspeler onder de naam Mind Maze af. Vanaf 2004 spelen Kalin, Sarah en Jeff al samen, onder de naam Necromance. De band brengt twee demo’s uit, in 2005 en 2009, waarna in 2012 de naam wordt gewijzigd in Mind Maze. Het eerste volwaardige album Mask Of Lies wordt enthousiast ontvangen, en de verwachtingen zijn hoog voor het nieuwe album. Het album opent met Back To The Edge, tempo wisselingen en herkenbare melodielijnen, afgewisseld met stevige gitaarsolo’s van Teets kenmerken dit nummer. Moment Of Flight, Through The Open Door en Moment Of Flight gaan op hetzelfde strakke, melodieuze en harde niveau door. Langzaam toewerkend aan het ruim tien minuten durende The Machine Stops, een geweldig nummer waarin de band al haar kunnen tentoon kan stellen.
Voorlopig moeten we het in Europa nog even doen met internetbeelden, de aangekondigde shows zijn voorlopig alleen in de Verenigde Staten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00