Home » Mireau – The World In Your Way

Mireau – The World In Your Way

door Maurice van der Zalm
172 views 2 minuten leestijd

COVER_MireauMireau ontstaat in 2011 in Belfast en weet zichzelf met het opnemen van slechts twee nummers al aardig in de Ierse schijnwerpers te zetten. De vijf jongen honden van Mireau besluiten om hun muziek meer ballen te geven en vliegen naar Orlando, Florida om aldaar The World In Your Way op te nemen met Cameron Mizell van de Chango Studios. Dé producer die zij allen zeer waardeerden. Bijkomend voordeel is het netwerk van Cameron waardoor Matty Mullins (Memphis May Fire) en Austin Thornton (ex-Who, Is Me) een vocale bijdrage wilden leveren op respectievelijk The World In Your Way en No Light For You.
De oversteek lijkt zijn vruchten af te werpen betreffende het opnameproces. The World In Your Way barst van de energie en kwalitatieve hard-/metalcorenummers. De muzikale basis is hard, het grooved en de combinatie van zangstijlen is fenomenaal. De grunts lijken in de kelder opgenomen, zo diep en vol klinken ze. De clean vocals die daar tegenover staan zorgen voor een stevige solide melodieuze tegenhanger van het gruntgeweld. Vooral in No Light For You, Dead Famous en How To Bury A Millionaire komt dit heel goed tot zijn recht. De opbouw van alle composities is eigenlijk volgens deze methodiek neergezet. Binnen de grenzen die Mireau voor zichzelf heeft gesteld, komen er dan tien uitstekende nummers op het album terecht. De eerste vijf nummers van het album liggen me het meest na aan het hart. Naarmate de cd vordert is de consequente opbouw van de nummers meteen de valkuil van het album.
Er zullen luisteraars zijn die het na zes nummers wel hebben gehoord (hoewel ze dan het ijzersterke How To Bury A Millionaire moeten missen), anderen zullen echter concluderen dat het gewoon ‘meer van het goede’ is. Zelf geloof ik dat deze jonge Ierse rebellen een buitengewoon goed en volwassen en krachtig album hebben neergezet met The World In Your Way. Vooralsnog geven ze menig ‘gevestigde’ band een schop onder hun kont met dit album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00